Asker Høyre vil med full tyngde tråkke til for at VeloCity blir lagt til Asker.

Vil du svare på dette innlegget? Send inn leserbrev her

Rådmannen fremla en orientering for formannskapet om hvor prosjektet sto og hvilke premisser som ble lagt for den videre forhandlingen.

Det var et solid saksfremlegg, og politikerne ga rådmannen full støtte til å gå videre med forhandlingene om kommunens rolle i prosjektet.

Les også: Asker Cycleklubb reagerer på kommunens velodrom-skepsis: – Sender ut rart signal

Les også: Politikerne: – Vi må få fart på planene om ny ishall

Under debatten kom det som Budstikka refererer også frem motforestillinger. Det er bra i en politisk behandling. Vi skal ta på alvor at vi forvalter innbyggernes skattepenger.

Vedtaket i formannskapet var likevel en enstemmig støtte til videre forhandlinger med Norges Cykleforbund og utbygger.

Både Asker Cycleklubbs leder Kay Evensen og generalsekretær Bjørn Sætre i Norges Cykleforbund fremfører i Budstikka gode argumenter for å bygge en velodrom i Asker.

Sykkelidretten er i sterk vekst, og sykkelmiljøet i Asker er ett av landets største.

Velodromen skal være et treningsanlegg som også skal huse et norsk kompetansesenter for sykling.

Det betyr både arbeidsplasser og mange positive følgeeffekter. Norges Cykleforbund har blant annet planer for et utendørsanlegg for bmx og trialsykling, og hele prosjektet blir et stort løft for sykkelsporten både nasjonalt og for oss i Asker.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

En velodrom i Langenga er ikke minst et stort utbyggingsprosjekt.

Selve bygningen gir rom næringsvirksomhet og treningsflater for andre idretter i tillegg til sykkelsporten.

Rådmannen har selv sammen med ordfører og komitéleder besøkt velodromen i Manchester for å se på hvilke løsninger de har valgt for optimal bruk av anlegget. Her gis det rom for innendørsidretter som badminton, kampsport og idretter for funksjonsnedsatte.

Asker Idrettsråd har også uttalt seg positiv til velodromen nettopp fordi det gir flere treningsflater og treningsmuligheter.

Det som er et like viktig argument for velodromen er områdeløftet for hele Langenga. Grunneier og utbygger har gjort et grundig planarbeid og sett for seg muligheter for opp mot 300 leiligheter.

Multiconsult har også levert en solid rapport. Alt dette betyr at VeloCity i Asker og et nytt boligområde absolutt kan bli en realitet.

Nå går rådmannen inn i konkrete forhandlinger om kommunens rolle og innsats i VeloCity. Bak seg har han et enstemmig formannskap og en enstemmig komité for teknikk, kultur og fritid.

Kommunens posisjon i forhandlingene er fornuftig og offensiv. Fornuftig fordi den økonomiske innsatsen til kommunen må kunne svare seg. Offensiv fordi dette er et svært godt prosjekt for sykkelsporten og idretten i Asker.

Så da er politikken og posisjonen klar: Vi vil ha VeloCity!