Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vellykket oppussing av Billingstad stasjon

På en smakfull, gjennomført og enkel måte har BaneNor evnet å gjøre publikumsområdet varmt, vakkert og innbydende, skriver artikkelforfatteren.
Foto: FOTO: NILS EIVIND BREIVIK

I tiden frem mot jul siste år pakket BaneNor ut en flott julegave til beboerne på Billingstad og alle brukerne av Billingstad stasjon.

Publikumsområdet i stasjonslokalet har vært så mørkt og utrivelig at mange var redde for å gå gjennom dette for å komme til og fra togene etter mørkets frembrudd.

På en smakfull, gjennomført og enkel måte har BaneNor evnet å gjøre publikumsområdet varmt, vakkert og innbydende. Skulle toget være litt forsinket gjør ikke det så mye når en kan oppholde seg i et trivelig og varmt lokale. Jeg forstår at det vil bli satt opp benker og stoler i venteområdet og komme informasjonstavle på veggen

Flott bruk av treverk, som også lukter godt, og kreativ belysning gjør bruken av Billingstad stasjon til en god opplevelse. Gode stasjonsområder med tog som går i rute gjør tog- og kollektivreising til favorittvalget for mange.

H C Andersen’s eventyr om den stygge andungen som vokste seg til den nydeligste svanen – synes å være en god metafor på det som har skjedd med Billingstad stasjon.

BaneNor fortjener stor honnør og takk fra alle oss som bruker stasjonen for det arbeidet de har utført. Nå må vi sammen med BaneNor passe på at stasjonsområdet blir vedlikeholdt, holdt rent og passet godt på til glede for alle.

Det er videre gledelig at adkomsten under jernbanebroen til stasjonsområdet for alle som kommer fra nedre Billingstad nå har fått bredere fortau som det også er mulig å brøyte om vinteren. Dette øker trafikksikkerheten.

Billingstadveien går i en uoversiktlig S-sving under jernbanebroen forbi stasjonsområdet. I rush periodene morgen og kveld er det meget stor biltrafikk her. Dette samtidig med at mange mennesker skal rekke og kommer fra togene på stasjonen. Ansvarlig myndighet må snarest få bygget en fartsdump i Billingstadveien like nedenfor stasjonen. Videre må en fartshump bygges like ovenfor krysset mellom Billingstadveien og Fjellfaret. Sist men ikke minst må det etableres en fast fotgjengerovergang utenfor stasjonen der togpassasjerene i dag krysser veien løpende over en fartsdump. Overgangen må få et blinkende hvitt varsellys på hver side for å skjerme alle fotgjengerne som må krysse veien til og fra stasjonen. La oss håpe dette blir gjort før det skjer en ulykke.

En flott togstasjon trekker flere og flere togpassasjerer. Ikke alle disse bor i gå- eller sykkelavstand, eller kan gå eller sykle, til stasjonen. Skal disse bli med på kollektivreisingen øker behovet for godt med plass til pendlerparkering. Dette er det allerede i dag altfor lite av nær stasjonen.

Det er å håpe at BaneNor, kommunen og veivesenet sammen finner gode løsninger for pendlerparkering, slik at flest mulig får gleden av å benytte ”nye” Billingstad stasjon for å reise kollektivt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.