Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Velkommen til Viken

VIKEN: - Jeg tror på Viken. Det blir et rikt og sammensatt fylke, med flotte turistområder, skriver innsenderen.

Den siste tiden har vi sett en del motstand mot etablering mot Viken, som er en sammenslåing av fylkene Østfold, Akershus og Buskerud.

Dette blir en stor region i norsk målestokk, og jeg er helt sikker på at Viken kommer til å bety en positiv forskjell i folks hverdag.

Les også: Ja til Akershus – nei til Viken

Les også: Viken: For hver dag som går med usikkerhet, blir situasjonen vanskeligere

Les også: Meningsløs «reform»

Fusjonen mellom disse tre fylkene er vedtatt på Stortinget, og vedtaket må aksepteres. Tiden er ikke inne for omkamper – hverken i Finnmark eller i «Viken-fylkene». Det er ikke opp til hvert fylke å bestemme selv.

Ikke alle forstår dette. I Akershus vil både Frp, SV, Sp og Ap ha omkamp. At Frp vil dette, er noe overraskende, siden de stemte for i Stortinget.

Vi i Høyre følger lojalt opp stortingsflertallet om å etablere Viken. En ny regionsreform skal styrke lokaldemokratiet og bidra til å desentralisere makt ved at nye oppgaver og ansvar flyttes fra stat til folkevalgte på regionalt nivå.

Det nye fylket består av mange kommuner som i dag samarbeider godt gjennom kommunesamarbeidet i Osloregionen. Det er også et faktum at Viken blir ett av de fylkene som er mest funksjonelt riktig, med et felles bo- og arbeidsmarked som var rundt Oslo.

Vi kan nå legge til rette for motstrømspendling (flere som pendler til vårt område), så vi kan utnytte veiene og kollektivtrafikken bedre.

Når det gjelder kollektivtrafikk, ser vi store muligheter i det nye storfylket. Vi bør ha felles prissystem, slik at de som reiser over de gamle fylkesgrensene og innad i Viken, har en enkelt takst- og sonesystem og priser som motiverer alle til å reise kollektivt.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg tror på Viken. Det blir et rikt og sammensatt fylke, med flotte turistområder i blant annet Hallingdal, en lang grense mot EU og Sverige, flotte kystområder og flotte innenlands områder.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.