Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Velkommen til strandryddedag

KREVER MER: - Arbeidet med kildesortering er godt i Bærum, men vi ser at det ikke er nok, skriver Anita Malmer Solli i Bærums SV.

Bærum SV støtter opp om strandryddeuka og inviterer til å være med og rydde rundt Kalvøya lørdag 4 mai.

Vi er alle skremt over at en finner plast i magen på fisk, og at sjøfuglene bygger reir av plast. Fuglelivet og artsmangfoldet ellers ved sjøen og vannene våre er svært utsatt for plastforsøpling, og vi må jobbe sammen for at plast ikke skal ende i naturen og havet.

LES OGSÅ: Stort engasjement for strandrydding i Asker og Bærum

Vi har et særlig ansvar for å ta vare på våre områder, blant annet ved de unike fugleområdene i Bærum, både på Fornebu og ved Engervannet.

Bærum SV jobber for at våre strender og vann skal være trygge steder for våre fugler, og artsmangfoldet som er her. Om vi ikke handler nå, kommer det til å være mer plast i havet enn fisk i 2050, og arter vil være borte.

Kommunen vår spiller en viktig rolle for å unngå strandforsøpling. Arbeidet med kildesortering er godt i Bærum, men vi ser at det ikke er nok. Vi vet at mye av det man finner når man rydder strendene våre, er engangsbestikk og q-tips.

Det første vi må gjøre er derfor å fase ut alle unødvendige engangsartikler av plast i våre kommunale virksomheter. Så må vi også sørge for at det er mulig å holde naturen ren med tilstrekkelig kapasitet til å bli kvitt søppelet ved våre bade- og rekreasjonsplasser. Vi lærte av fjorårssesongen at dette ikke alltid var tilstrekkelig tilrettelagt. Søppel- og grillkassene var ofte overfylte.

Vi må legge inn tilstrekkelig ressurser og nok plasser for søppel og ofte nok henting gjennom hele sesongen i år. Vi vet at om ikke søppelet har plass i kasser, havner det ofte ved siden av, og dermed spres det i naturen.

Sammen kan vi skape renere strender i vår kommune for innbyggerne våre. Vi ønsker at naturen skal brukes av alle, ikke bare noen få.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vel møtt på Kalvøya på lørdag for å rydde sammen med oss, eller finn en annen strand eller et vann eller tjern der du bor eller går tur. Bærum SV ønsker deg en god strandryddedugnad.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.