Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Velkommen til Hauger skole

– Hauger er spesiell med hensyn til elevgrunnlaget. Vi har 70 nasjonaliteter og en felles skolekultur. I en større skole risikerer man subkulturer, skriver Jo Rønnevig, lærer og tillitsvalgt på Hauger ungdomsskole.

– Hauger er spesiell med hensyn til elevgrunnlaget. Vi har 70 nasjonaliteter og en felles skolekultur. I en større skole risikerer man subkulturer, skriver Jo Rønnevig, lærer og tillitsvalgt på Hauger ungdomsskole.

Foto: KARL BRAANAAS

Utdanningsforbundet Hauger melder følgende prioritering til kommunestyret i Bærum:

1. To nye skoler på Hauger og Gjettum.

2. Ny, samlet skole på Hauger på grunn av nærhet til idrettsanlegg, svømmehall, infrastruktur og marka.

3. Rehabilitering av Hauger skole.

4. Forsterket vedlikehold av eksisterende skole.

Vi tror dagens skolestørrelse sikrer et bedre læringsmiljø og bedre oversikt enn store skoler. To skoler vil gi bedre fleksibilitet med hensyn til elevtallet.

Når det gjelder rehabilitering, er ikke situasjonen prekær. Vår erfaring er at relasjoner spiser design til frokost. Innføringsklassen stortrives, og elevhverdagen er god. I tillegg kan vi åpne vinduene ved behov.

Utdanningsforbundet Hauger ble kontaktet av en ingeniørorganisasjon på jakt etter kompromitterende bilder med hensyn til vedlikehold.

Verneombud og tillitsvalgt inspiserte skolen med toaletter og garderober og fant noen manglende knagger, noen flekker på veggene samt støyplater i taket som bør skiftes. En gipsplate må erstattes med finer. Armeringen ligger godt beskyttet i betongen.

Det ble ingen sak for VG. Riktignok trenger naturfagssalen bord.

Hvis vi tenker på eleven, er det nærhet til skolen, relasjoner i klassen og på skolen samt å bli sett av læreren som gir de beste forutsetningene for læring.

– Når det gjelder rehabilitering, er ikke situasjonen prekær, skriver innsenderen om Hauger skole.

– Når det gjelder rehabilitering, er ikke situasjonen prekær, skriver innsenderen om Hauger skole.

Foto: EVA GROVEN

Da er maksantallet på 25 elever viktig. Skolekonseptet med 30 elever i klassen er umenneskelig både for elever og lærere.

Administrasjon har endret skolegrensene slik at Kolsås-elever er tenkt å gå på skole på Rykkinn. Disse vil likevel søke seg til nærskolen som er Hauger.

Hauger skole er spesiell med hensyn til elevgrunnlaget. Vi har en flerkulturell skole med 70 nasjonaliteter og en felles skolekultur. I en større skole, med skole i skolen, risikerer man å etablere subkulturer, og man mister effekten av smeltedigel som et godt skolemiljø er.

Besparelsen i én felles skole er småpenger i forhold til gevinsten og fleksibiliteten to skoler gir. I tillegg kommer plasseringen av innføringsklassen som også skal ha plass i en felles skole.

Vi oppfordrer politikerne til ikke å underinvestere i skolekapasitet og bygge to nye skoler.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.