Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Velkommen til et spennende politisk år i 2021

– En av de viktige sakene SV gikk til valg på, at barnetrygd skal holdes utenfor ved beregning av sosialhjelp, er vedtatt. Det takker vi for, skriver innsenderen.

– En av de viktige sakene SV gikk til valg på, at barnetrygd skal holdes utenfor ved beregning av sosialhjelp, er vedtatt. Det takker vi for, skriver innsenderen.

ILLUSTRASJONSFOTO: EVA GROVEN

At 2020 har vært et spesielt år, har jeg lest og hørt et utall ganger i det siste. La oss, på de aller fleste områder, håpe at det er helt sant. 

Helt uten lyspunkter har det likevel ikke vært. Vi som er opptatt av politikk, har notert flere interessante hendelser. 

I landets håndtering av pandemien har det politiske Norge ikke vært uten politiske diskusjoner, men i hovedsak vært samlet. Samarbeidet mellom Frp og SV om et løft for pensjonistene er fint å notere. 

I vår egen kommune har posisjonspartiene sørget for at en av de viktige sakene SV gikk til valg på, at barnetrygd skal holdes utenfor ved beregning av sosialhjelp, er vedtatt. Det takker vi for. 

I eldrerådet er det medlemmer med helt ulikt politisk ståsted som i saker ofte er enige.

Dette styrker min tro på at de aller fleste som engasjerer seg politisk, gjør det med et oppriktig ønske om å bidra til et samfunn der flest mulig har det best mulig. 

Så er vi altså i mange viktige spørsmål uenige om hva som skal til for å nå målet. 

Ett sentralt spørsmål er – svært forenklet – om det gir det beste samfunnet for de fleste at mennesker har mulighet til å velge selv, eller om redusert valgfrihet for den enkelte oftere må vike for solidaritet med mennesker som har mindre reell valgfrihet. 

Andre viktige temaer er hvilken grad av, og med hvilken innretning, økonomisk omfordeling best fremmer et godt samfunn, og om det offentlige skal ha ansvar for drift av lovpålagte velferdstjenester.

2021 er et viktig valgår. Vil du være med og jobbe for det du tror på? Det kan bli tid til rolige sysler i jula, hva med et sveip innom de politiske partienes hjemmesider? 

Jeg antar alle partier, som vi i SV, har behov for mennesker med alle avskygninger av engasjement og arbeidskapasitet, og som kan bidra i den kommende valgkampen. Informasjon om Asker SV, og om hvordan du kommer i kontakt med oss, finner du både på vår hjemmeside og på Facebook-siden. Vel møtt i 2021.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.