Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Veivedlikehold må prioriteres i Viken

Ida Ohme Pedersen (Frp) skriver at et godt og sammenhengende veinett i storfylket Viken er avgjørende av flere årsaker.

FOTO: KARL BRAANAAS

Fra og med 1. januar er Viken fylkeskommune en realitet. Fremskrittspartiets primærstandpunkt var å nedlegge fylkeskommunen, men det var det ikke flertall for på Stortinget. Den nye fylkeskommunen vil ha 1,2 millioner innbyggere og strekke seg fra Halden til Hallingskarvet. Som en konsekvens av dette får Viken mer ansvar for samferdsel enn fylkeskommunen tidligere har hatt.

En av de største oppgavene Fremskrittspartiet vil ta fatt på, er å ta igjen vedlikeholdsetterslep på vei. Totalt 5.339 kilometer fylkesvei er totalen og vi vet vedlikeholdsetterslepet er stort. Et godt og sammenhengende veinett er avgjørende av flere årsaker.

Når vi spør næringslivet i Akershus, Østfold og Buskerud hva de ønsker, kommer svaret raskt. Bedre veier gir økt produktivitet og gjør hverdagen enklere. Tid brukt i kø eller i sakte tempo på nedslitte veier gjør hverdagen vanskeligere. Skal vi sikre at bedrifter velger å etablere seg utenfor de store byene, er gode og trygge veier helt avgjørende. Faktisk er det å oppgradere fylkesveiene noe av den beste distriktspolitikken fylkeskommunen kan bidra med.

Et annet moment er trafikksikkerheten. Nedslitte veier gir økt risiko for ulykker. Vi vet hvilke tragedier som kan forekomme på veiene, og må gjøre alt det vi kan for å få ned ulykkesstatistikken ytterligere. Viken blir Norges største fylkeskommune og bør være landsledende på samferdsel.

Får Fremskrittspartiet en hånd på rattet etter valget, er dette noe av det første vi skal gripe fatt i. En nøyaktig tidsplan for å få veiene opp på akseptabelt nivå må på plass raskt. Akershus har gjort mye på området og i Buskerud ble det investert rekord mye i perioden 2011 til 2015. Dersom det er politisk vilje kan dette gjøres til en hovedprioritet.

Vi lover å jobbe videre for at veivedlikehold ikke blir bompengefinansiert. Selv om resten av partiene ivrer for økte bompenger generelt, skal vi i Fremskrittspartiet gjøre det vi kan for å forhindre at veivedlikehold blir bompengefinansiert, også etter valget.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.