Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Våronn i Vestre vei på Nesøya

– Hva synes Asker kommune om dette? spør innsenderen om den private beskjæringen av lønnetrær i Vestre vei på Nesøya.

– Hva synes Asker kommune om dette? spør innsenderen om den private beskjæringen av lønnetrær i Vestre vei på Nesøya.

FOTO: PRIVAT

Stor takk til Asker kommune som har plantet nye lønnetrær langs Vestre vei til erstatning for trærne som måtte felles på grunn av gravearbeider for kabler og rør i fjor og i vinter. Vi er mange som gleder oss over denne trerekken som blir så flott i høstfarger og som også fuglene fryder seg over.

Men som kjent er alt mulig på Nesøya. Der sager vi gjerne naboens uthus i to hvis det ergrer oss. Og samtidig som kommunen planter trær til beste for fellesskapet, begår noen selvgode nykommere selvtekt og skamklipper kommunens lønnetrær for å få bedre utsikt til Hestesund og aftensolen. 

Dette har skjedd i en årrekke med tre av trærne i Vestre vei ved krysset med Tjernveien. Trærne blir kvistet nesten inn til stammen hvert år, og amputerte toppskudd sørger for at høyden holdes nede. 

Som det fremgår av bildet her, er ofrene snart bare halvt så høye som de friske trærne.

Hva synes Asker kommune om dette hærverket som motarbeider de gode tiltakene? Er det håp om at den ansvarlige for skadeverket blir stoppet før disse trærne kreperer av vanstell? Vil kommunen anmelde forholdet til politiet?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.