Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vår bevegelse er viktig også for Asker

– Europabevegelsen i Asker håper at mange tør å snakke enda høyere om medlemskap og vil melde seg inn, skriver innsenderen.

– Europabevegelsen i Asker håper at mange tør å snakke enda høyere om medlemskap og vil melde seg inn, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Mandag 9. mai var europadagen, og i den forbindelse vil Europabevegelsen Asker minne om hvor viktig denne dagen er, spesielt i den krisen vi er i nå.

Krigen i Ukraina kommer nærmere oss her i Asker og Bærum. Vi har ukrainere som kommer og allerede er kommet til våre kommuner, med sterke historier fra det de har opplevd. Det er vår plikt å ta godt imot dem og å få dem godt integrert i lokalsamfunnet.

Jeg tror mange ukrainere som kommer til våre kommuner, synes det er rart at vi ikke er medlem av EU. Deres høyeste ønske er en slutt på den forferdelige krigen i deres hjemland og et tettere bånd til Europa.

Jeg var bare åtte år forrige gang det var EU-avstemning, i 1994, og har som de andre unge i Asker og Bærum ikke fått være med på å avgjøre vår tilknytning til EU.

De siste månedene har vist oss at EU har satt seg i førersetet sammen med Nato i Vestens svar på krigen i Ukraina. Men også i mange andre saker som unge i dag er interessert i, som for eksempel miljø, har EU tatt en ledende rolle. Europa er kommet nærmere oss, og vi er kommet nærmere Europa.

Europabevegelsen i Asker håper at mange tør å snakke enda høyere om medlemskap og vil melde seg inn. Vi trenger nye engasjerte medlemmer som ser at vår bevegelse er viktig også for Asker.

Vårt årsmøte er 31. mai med politisk rådgiver Stian Michelsen fra Europabevegelsen som innleder til debatt. Tema er hvilken betydning krigen kan få for EU. 

Jeg håper mange møter opp. Møtet er åpent og er på Hasselbakken i Asker sentrum kl. 18.00.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.