Kommunevalget i 2019

VIKEN: - Vil Viken og lokal interessekamp virkelig løse våre utfordringer i rimelig tid? For meg er det åpenbare første steg en fusjon med Oslo, skriver innsenderen om Bærum kommunes fremtid.

VIKEN: - Vil Viken og lokal interessekamp virkelig løse våre utfordringer i rimelig tid? For meg er det åpenbare første steg en fusjon med Oslo, skriver innsenderen om Bærum kommunes fremtid.

Av

Partiene forbereder valg.

DEL

Programmer utformes. Retorikken spisses. Hva er nye ideer? Hvorfor må gamle løfter fornyes? Vi må kunne forvente politiske analyser, løfter og regnskap på et høyt, ærlig og realistisk nivå.

Les også: Viken er en katastrofe for oss skattebetalere

Kommunevalget gjelder først og fremst mål og midler i lokal problemløsning innen kommunens ansvarsområde. Men, valget gjelder også hvem som anses best i det interaktive og dynamiske spillet på andre politiske arenaer som har lokal relevans.

Aftenpostens kommentator Andreas Slettholm har påvist at byrådet i Oslo snakker med utestemme når det gjelder Bærum (E18 Vestkorridoren) og innestemme ved like trafikale problemstillinger i Oslo (Manglerud). Hvorfor blir tonen så sterk og skarp mellom naboer?

Bærum Høyre lover at de vil «arbeide for» utvalgte temaer. Sone 1-takst for hele Bærum er løftet frem. Ordføreren vil utrede det, men sier samtidig at dette bestemmer Viken! En fusjon med Oslo hadde løst saken på dagen. Ruter-sjefen har uttalt i Budstikka at han er klar til å føre Kolsåsbanen til Rykkinn. Det mangler penger og vilje. En fusjon med Oslo ville ha bragt saken på dagsorden innen rimelig tid (og kanskje allerede i fusjonsforhandlingene).

De som tilbyr seg å representere våre interesser, må mene at det å stå utenfor en naturlig ramme for problemløsning, er til det beste for oss som bor og lever i Bærum. Vil Viken og lokal interessekamp virkelig løse våre utfordringer i rimelig tid?

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

For meg er det åpenbare første steg en fusjon med Oslo. Det gir umiddelbare politiske løsninger, de riktige sakene kommer på riktig bord og diskusjonene skjer under én felles ramme. Og store saker, som høyhus, får den oppmerksomhet og faglighet som trengs for at vi skal få balanserte og bærekraftige løsninger på Fornebu og andre steder i Bærum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags