Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vær på vakt! Oslo-viruset er i ferd med å spre seg til Bærum

VOLLSVEIEN: – Det er unødvendig å stenge en hel kjøreretning kun for å bedre fremkommeligheten for noen ytterst få bussavganger, skriver innsenderen. FOTO: KARL BRAANAAS

I Budstikka 8. november skriver Nikki Schei fra Bærum MDG at det bør innføres enveiskjøring i Vollsveien; retning nedover på morgenen og oppover på ettermiddagen.

Dette for at bussen nær sagt skal få et kollektivfelt.

Les også: Innfør enveiskjøring i Vollsveien

Les også: Frustrert over trafikksikkerheten i Vollsveien – men lite vil bli gjort

Nå må man slutte å foreslå slike innbyggerfiendtlige løsninger på trafikale utfordringer.

Det har tidligere vært foreslått en rushtidsbom i Vollsveien, som skulle stenge all gjennomkjøring rett nedenfor Storengveien.

Dette lite gjennomtenkte forslaget hadde ført til katastrofale ringvirkninger på alle veiene i de omkringliggende boligstrøkene og ble heldigvis forkastet.

FRP-POLITIKER: Truls Bergersen.

Vollsveien har et lite problem, ja. Men jeg tar selv bussen ned her tre ganger i uken, og på de aller verste dagene tar det omtrent ti minutter ekstra for meg å komme meg til Sjølyst.

Vanligvis går det derimot helt fint, uten store forsinkelser.

På ettermiddagene er det for øvrig ingen som kan påstå at det er noe særlig forsinkende trafikk oppover Vollsveien.

Jeg kunne valgt trikken fra Jar til Skøyen, hvis jeg hadde syntes at bussen var for treg. Og dersom jeg skulle til Oslo sentrum, så går T-banen sannelig fra Jar den også.

Det finnes altså alternative kollektivtilbud, og det er derfor unødvendig å stenge en hel kjøreretning kun for å bedre fremkommeligheten for noen ytterst få bussavganger – når dette samtidig ville medføre en dramatisk forverring for dem som daglig er avhengige av å kjøre motsatt vei, være seg med bil eller buss.

Nei, dette forslaget er egentlig bare et nytt, kamuflert rushtidsbomforslag.

I Bærum skal vi ikke stenge våre gjennomfartsårer med bommer. Bærum Frp er det eneste partiet som kjemper for at hele kommunen skal være lett tilgjengelig for alle, om man så bruker bil, kollektivt eller sykkel – uten rushtidsbommer og bompengesnitt.

Som de aller fleste andre forslag fra MDG, bør dette forslaget fra Schei legges nederst og innerst i en skuff.

Det er dog bra at MDG viser velgerne sin politikk ved å legge frem slike ikke-gjennomtenkte, innbyggerfiendtlige forslag.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Heldigvis finnes det et annet parti, Frp, som jobber for gode løsninger for alle trafikanter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.