Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Utvikling av Hammerbakken til et nærmiljøanlegg

Marianne Rieber-Mohn (Ap) skriver ar kommunestyret har vedtatt at skoleveien fra Løkenhavna til Bryn skole skal utbedres slik at det blir en sikrere skolevei enn i dag.

FOTO: KARL BRAANAAS

Mia Narud berømmer mitt innlegg i Budstikka om å reise i Bærum. Der skriver jeg om mine visjoner og ønsker for hvordan Bærum skal kunne møte fremtidens miljøutfordringer. I Budstikka 8.9.2019 spør Mia Narud hvordan denne politikken er forenlig med nedleggelsen av Hammerbakken skole, som kommunestyret vedtok i juni 2018.

Dette er et betimelig spørsmål. Hammerbakken er en lokal skole for elever i Løkenhavna på Kolsås. Barna er i et hjemmevant og trygt miljø. Skoleveien er tilnærmet bilfri. Det gjør at barna kan gå til skolen fremfor å bli kjørt.

Skoleveien er tilnærmet bilfri. Det gjør at barna kan gå til skolen fremfor å bli kjørt.

Med sammenslåing av Hammerbakken og Bryn skoler blir skoleveien noe lenger. Det kan organiseres gågrupper til skolen, slik at foreldrene kan dele på å følge de minste barna. Kommunestyret vedtok også at skoleveien fra Løkenhavna til Bryn skole skal utbedres slik at det blir en sikrere skolevei enn i dag.

Skoleanlegget har fungert som et naturlig samlingspunkt og identitetsskaper i Løkenhavna. Det har blant annet vært «mamma-trim» og trening for barn. Det har vært samlingssted for ungdom og øvingslokale for korpset. Det er skøyteis og akebakke, og en hyggelig 17. mai feiring. Dette er gode tiltak i et nærmiljø.

Derfor vedtok kommunestyret etter forslag fra Arbeiderpartiet at behovet for nærmiljøanlegg i Løkenhavna skal avklares og søkes ivaretatt når fremtidig bruk av anlegget fastsettes. Videre at kommunen skal initiere til et samarbeid med innbyggerne for å se på fremtidig bruk av tomten. Dermed kan beboerne drøfte med administrasjonen hvordan Hammerbakken kan fortsette som en lokal møteplass.

Sammenslåingen av Bryn og Hammerbakken skole ble vedtatt ved behandlingen av «Skolebehovsanalysen 2018-37». Dette er en plan for å gi flest mulig elever og lærere best mulig skolehverdag. Bryn og Hammerbakken er allerede én skole med felles administrasjon, med under 100 elever i et eget bygg i Løkenhavna. Lærerne reiser mellom Bryn og Hammerbakken skoler for å undervise. 

Med sammenslåingen vil elevene få et godt læringsmiljø i en moderne og miljøvennlig skole på Bryn. Det er viktig at elever fra Løkenhavna-området ikke skal begynne på Bryn, før den nye skolen står ferdig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.