Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Utslippsfrie hurtigbåter vil komme

– Jeg vil komme tilbake til fylkestinget i juni med en sak om dette, skriver fylkesråd Olav Skinnes (Sp).

– Jeg vil komme tilbake til fylkestinget i juni med en sak om dette, skriver fylkesråd Olav Skinnes (Sp).

Foto: MORTEN BRAKESTAD

I et innlegg 6. april mener Solveig Schytz og Elisabeth Holter-Schøyen fra Venstre at arbeidet med utslippsfrie hurtigbåter går for sakte. 

Jeg vil understreke at fylkesrådet følger opp fylkestingets klare ambisjon om utslippsfri hurtigbåtflåte innen 2024. Fylkesrådet skal sørge for at det blir realisert.

Ruter AS er i dialog med Norled AS om innføring av ny utslippsfri teknologi for hurtigbåter, der ambisjonen er elektrifisering i 2024. 

Det jobbes for å få dette avklart innen sommeren. Jeg vil komme tilbake til fylkestinget i juni med en sak om dette arbeidet.

I Viken gjelder dette Ruter-området og de hurtigbåtene som blant annet går Oslo – Lysaker – Nesodden – Vollen – Slemmestad samt sommerrutene som også er innom Drøbak, Filtvet og Son.

Vi har allerede gjort mye for å få på plass utslippsfri transport på Oslofjorden. I 2020 ble de tre passasjerfergene på Nesoddsambandet elektrifisert. 

Utslippsfrie hurtigbåter er et viktig skritt på veien til å gjøre hele kollektivtilbudet utslippsfritt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.