Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Utsiktstur med forhindringer

– Det må settes inn tiltak – meget raskt, skriver markavandrer Rolf Bangseid.

– Det må settes inn tiltak – meget raskt, skriver markavandrer Rolf Bangseid.

Foto: Fridtjof Woldsdal Glorvigen

Solkollen i Lommedalen bærer navnet med rette. På toppen her på 329 meter over havet må en bare nyte en fenomenal utsikt. 

Her ligger for øvrig månedens post i Flaggspretten. Imidlertid er de første 700 meter på den fine gode stien dessverre fullstendig ødelagt. Det er et trist syn for en markavandrer. 

Her har det fra Løvenskiold foregått betydelig tømmerhugst. Området er rasert, og man skal se seg godt om for ikke å falle i dype grøfter mellom en halv og én meters dybde. 

Når det er tørt kan man til nød forsere gropene som store maskiner har utført i terrenget, men hva om det kommer et betydelig regnskyll? Da vil det nesten ikke være mulig å gjennomføre vandringen på det som var en sti. 

Det lar seg heller ikke gjøre på kort varsel å bøte på skadeverket. Hele landskapet er rasert, og man må undre seg over at man hugger trær hvor betydelige stubber står igjen. 

Hva tenker de ansvarlige? For at turgleden skal komme tilbake må det settes inn tiltak – meget raskt, slik at denne ettertraktede stien igjen blir farbar. Slik kan vi ikke ha det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.