Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Utsettelsen av vaksinering

– Jeg er imponert over den profesjonaliteten jeg opplevde på vaksinesenteret på Rud da jeg fikk satt min første dose, skriver innsenderen.

– Jeg er imponert over den profesjonaliteten jeg opplevde på vaksinesenteret på Rud da jeg fikk satt min første dose, skriver innsenderen.

Foto: Knut Bjerke

Bærums vaksinekoordinator Vågårøy har uttalt til Budstikka at 25 personer takket nei til vaksinedosene sine, da de forsto at dose to ville komme i påskeferien. Det er i den forbindelse verdt å merke seg at de 25 personene ifølge koordinatoren alle kansellerte timene sine for fire uker siden og etter det har ingen kansellert vaksinen.

De 25 personene som for flere uker siden altså takket nei til å bli vaksinert i påsken, av et totalantall på 1.075 personer, utgjør 2,3 prosent. 97,7 prosent takket altså ja til å bli vaksinert i påsken.

Jeg mener at Bærums befolkning faktisk fortjener ros for den lojaliteten de viser overfor vaksineprogrammet.

Personlig ser jeg ikke bort fra at den egentlige grunnen til at vaksineringen med dose 2 ble avlyst, ikke er avbestillinger fra innbyggerne. Men kanskje derimot at de som jobber på vaksinesenteret, skulle få fri i påsken.

Nå er det ikke det at jeg ikke mener at de ansatte på vaksinesenteret kan ha behov for fri i påsken. Men da burde informasjon fra kommunen om det, etter min mening, vært gitt for lengst til de av oss bæringer som skulle få satt dose to i helligdagene i påsken.

Personlig skulle jeg få satt dose 2 langfredag, men visste ingen ting om avlysningen før jeg til min store forbauselse leste om den i Budstikka sist søndag. På eget initiativ tok jeg da kontakt med kommunen, for å få ny dose 2-time.

Hadde vaksinekoordinator Vågårøy i Bærum kommune sagt det som i alle fall jeg tror grunnen var – at bakgrunnen for avlysning av vaksineringen i helligdagene var at man ville gi de ansatte på vaksinesenteret fri, og ikke som jeg ser det, i første omgang kanskje brukte oss dose 2-pensjonister som unnskyldning for en i siste liten-beslutning om avlysning av vaksinering i påskehelligdagene – så hadde vi innbyggere i Bærum forhåpentligvis sluppet å bli hengt ut over hele landet som bortskjemte hytte-/påskebæringer.

Avslutningsvis vil jeg for ordens skyld nevne at jeg er imponert over den profesjonaliteten jeg opplevde på vaksinesenteret på Rud da jeg fikk satt min første dose.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.