Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Utbyggingen på Haslum

Terje Hegge (H) svarer på Aps kritikk rundt saksbehandlingen for utvikling av dette området på Haslum.

Foto: Karl Braanaas

Marianne Rieber-Mohn (AP) skriver i Budstikka onsdag 14. august at rettssikkerheten og spillereglene for normal saksbehandling står på spill. Årsaken til dette, skriver hun, er at jeg uttaler meg kritisk til utbyggingsplaner på Haslum før planene er behandlet av rådmannen.

Det at politikere uttaler seg om saker de er valgt til å behandle er ikke spesielt uvanlig. Det gjøres stadig vekk, fordi vi som politikere skal ta hensyn og lytte til våre innbyggere. De må kunne vite hva politikerne i sitt nærområde mener og hva de går til valg på. Noe annet ville ha vært direkte oppsiktsvekkende. Bærum Høyre går til valg på et politisk program med mye god politikk. Vi ønsker å være restriktive til fortetting i etablerte boområder ved ikke å tillate riving av småhusbebyggelse og bygging av blokker eller flermannsboliger utenfor de utvalgte knutepunktene.

Rieber-Mohn er opptatt av forsvarlig behandling av saken. Jeg kan berolige Rieber-Mohn med at selvsagt skal den få det. Haslum er et flott sted å bo og det skal det fortsatt være. Det at Arbeiderpartiet ikke har en mening om utviklingen på Haslum, men avventer hva rådmannen måte mene om saken, er etter min mening en rimelig passiv måte å drive politikk på. 

Politikk handler om å ville og finne gode løsninger i samarbeid med innbyggerne. Det gjør vi med å være aktive ute blant folk, og være ute i nærmiljøet og lytte til hva innbyggerne er opptatt av. Det å sitte på rådhuset og vente på rådmannen gir ikke nødvendigvis de beste løsningen.

For øvrig så fremstår Rieber-Mohns argumentasjon som lite konsekvent. Hvis Ap mener rettssikkerheten og spillereglene for normal saksbehandling står på spill, så må de svare på følgende spørsmål: Vil de åpne opp for ny behandling av Det Store Blå og massive skyskrapere på Fornebu? Vil de trekke tilbake sitt nei til Det Store Blå på Fornebu? 

I våres gikk Aps egen ordførerkandidat nemlig ut i Budstikka og ga et tydelig nei til Det Store Blå – til tross for at utbyggingsplanene ikke var behandlet av rådmannen ennå. Så kan Ap sikkert mene at dette er to forskjellige typer saker, med ulikt alvor. Men for dem som bor på Haslum og i nærheten av der det er utbyggingsplaner, er denne saken antagelig like viktig som enhver utbyggingsplan på Fornebu.

Enten er ikke Ap konsekvent i sin politikk, eller så må de trekke tilbake sitt nei til Det Store Blå og andre skyskrapere på Fornebu. Det fortjener velgerne i Bærum å vite. I mellomtiden vil Høyre-politikere lytte ta imot innspill fra sitt nærmiljø og følge opp med tydelige standpunkter der de føler for det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.