Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Utbygging på Båstad

Dette er stridens tomt på Båstad.

FOTO: KARL BRAANAAS

Undertegnede viser til innlegg fra Christian Steenstrup i Basalt Eiendom sitt innlegg hvor han påstår at Budstikka glipper substansielt. Vedrørende kommunens behandling og avslag på deling og byggetillatelse på sin tomt i Nedre Båstad vei 19. 

Hans uttalelse om at all makt bak boligbygging i Asker er samlet over et frokostbord viser en «forakt» for det demokratiet hans tidligere har henvist til. Kanskje han heller skulle sette seg inn i hva som står i reguleringsplanen og hensikten bak den. Han burde forstå at en reguleringsplan har til hensikt å ivareta områder for Askers innbyggere i henhold til vedtakene som ligger til grunn og at unntak skal være unntak og ikke tilfredsstille utbyggere med økonomiske interesser. 

Det finnes regler som er gjeldende for å ivareta områder for nåtid og fremtid. Her kan undertegnede nevne noen av disse som ikke er tidsbestemte men ment å være grunnleggende for reguleringsplaner.

I forslaget til reguleringsplanen fra 1997 skriver teknisk sjef følgende, sitat: «Kommunen bærer et ansvar for at utbygginger holder kvalitative mål. Av flere kriterier som begrepet kvalitet favner vil det visuelle bilde være det som oppmerksomheten først rettes mot sett visuelle inntrykk har betydning for trivsel og verdiansettelse for hele strøket. Båstad dekker en gruppe kvalitetskrav. Spørsmålet vil være i hvilket omfang en tilsetting kan tåles uten at et går ut over det eksisterende kvalitetsnivå, i hvilken grad kvalitet kan styres av offentlige rammebetingelser og i hvilken grad den enkeltes kreativitet bør styre den. Enten eierne nærer ønske om flere boliger eller frykter flere og uforutsette sådanne, har de krav på en forutsigbar bosituasjon. Med utgangspunkt i den etablerte situasjon skal den etablerte situasjon skal den reviderte plan sikre denne forutsigbarhet og områdets bestående kvalitet».

Det finnes regler som er gjeldende for å ivareta områder for nåtid og fremtid

Dette er grunnlaget for gjeldende regulering. Dette burde Steenstrup akseptere da det er gitt en meget detaljert begrunnelse for avslaget og ikke prøve å påføre kommunen et ansvar med at bygningsrådet og rådmannen ikke kan sine jobber. 

Avslaget fra bygningsrådet og rådmannen er nøye gjennomgått og begrunnet som Steenstrup med sine krav om demokratisk behandling burde akseptere, men han aksepterer jo heller ikke reguleringsbestemmelsene hvor det fremgår at massedumping ikke er tillatt. Området er totalt rasert, barbert for all vegetasjon og fylt opp i flere meters høyde samt oppsatte forstøtningsmurer. 

Eiendommen består av en parkeringsplass/gårdsplass hvor man ønsker å plassere et hus. Han burde forstå at kommunen også har et ansvar for sine innbyggere og ikke nødvendigvis bryte reglene for å tilfredsstille utbyggeres økonomiske interesser

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.