Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Utbygging av Bekkestua Sør

Slik tenker arkitektene seg utbyggingen av Bekkestua Sør med rekkehus og småhus.

Slik tenker arkitektene seg utbyggingen av Bekkestua Sør med rekkehus og småhus.

Illustrasjon: R21

Jeg er medlem av Bekkestua Høyre og er interessert i utviklingen av Bekkestua.

I Budstikka 22. mai leste jeg at de opprinnelige planer om utbygging av Bekkestua Sør langs T-banen var 350 leiligheter med blokker på inntil 5–6 etasjer. Heldigvis er utbyggingen nå blitt redusert til 130–150 rekkehus og småhus. 

Skal det bygges på området, er utbyggingen i samsvar med ønsket fra beboerne i området. Hvis det skulle bygges blokker på området slik MDGs Kim Zimmer og Aps Reidar Kleppe mener, ville det gå ut over de beboerne i Kleivveien som grenser til utbyggingsområdet.

De ville få det slik som de gjenværende boligeierne som grenser til utbyggingen av Kleivveien Nord, som får en høy blokk tett inntil sin eiendom.

Det markerte området ligger mellom T-banen (rød strek) og Kleivveien.

Det markerte området ligger mellom T-banen (rød strek) og Kleivveien.

Begrunnelsen for at Ap og MDG ønsker blokker i området, er at området ligger tett mot kollektivknutepunktet Bekkestua. I Budstikka sier Zimmer følgende: «Det vil gi for lite tilbake til Bekkestua som by.» Men så vidt jeg vet har ikke Bekkestua bystatus.

Jeg er pensjonist og har flyttet i en blokk i gangavstand til Bekkestua. Når jeg går på Bekkestua, ser jeg mange andre pensjonister, men få småbarnsforeldre. Jeg har ikke sett noen statistikk over alderssammensetningen av beboerne på Bekkestua, men alt tilsier at gjennomsnittsalderen er høy. 

Jeg har snakket med flere som sier at de har solgt sine eneboliger og flyttet inn i leilighet på Bekkestua fordi det er sentralt og de har lett tilgang til forretninger og helsetjenester. Det er derimot ikke de som daglig bruker buss og T-bane.

På parkeringsplassen ved T-banen på Gjønnes, når det ikke er koronatid, må man være cirka kl. 08.00 for å få parkert, og de fleste skal på jobben. Det er disse beboerne man ønsker flere av, og da må det bygges rekkehus og småhus. Jeg tror Bekkestua er tjent med at det flytter inn flere småbarnsfamilier.

Det er dyrt å bo på Bekkestua, og småbarnsforeldre som har økonomi til å kjøpe leiligheter som passer for barnefamilier på Bekkestua, kjøper heller rekkehus og eneboliger til samme pris. Det må vel være MDG og Aps ønske at Bekkestua skal ha en aldersmessig blandet befolkning.

Til SV som ønsker en mer sammensatt befolkning på Bekkestua, vil rekkehus være løsningen når det gjelder alderssammensetningen, og så må de bare registrere at boligprisene på Bekkestua er høye, og at ikke alle har råd til å bo der. 

Dette gjelder også andre boligområder i Bærum, men det kan være like godt å vokse opp for dem som bor i et område med lavere boligpriser.

Hvis ønsket er at ungdom fra ulike boområder i Bærum skulle ha en møteplass, burde SV gått inn for fortsatt fritt skolevalg til videregående skoler. Når de kun kan gå på nærskolen, mister de den muligheten.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.