Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Urimelig kritikk av overtidsbetaling?

Zlata Ljubicic er nestleder i Fagforbundet i Bærum.

Jeg gjør Peer Gynts ord til mine: Det er ikke grejdt at forstaa, hvor Skoen trykker, naar en ikke har den paa.

I Budstikkas leder på lørdag, under overskriften «Urimelig kritikk av overtidsbetaling, omtales Fagforbundets kritiske synspunkter av forslaget om overtidsbetaling til ledere i Bærum kommune under koronapandemien.

Fagforbundets kritiske holdning har i utgangspunktet vært følgende: skal noen få en ekstra påskjønnelse for arbeid under denne krisen, må i så fall ansatte ved pleieinstitusjoner som daglig har pleiet våre eldre brukere prioriteres. Disse ansatte har i sitt daglige arbeid utsatt seg selv med fare for eget liv. Nærmere 100 ansatte i Bærum kommune ble smittet og var svært syke. De smittede lå syke hjemme i flere uker uten knapt å høre fra sine ledere, og mange av disse sliter i dag med posttraumatisk stress. Disse hverdagsheltene mener vi skulle få belønnes for omfanget av deres arbeid, fremfor kommunens ledere.

Budstikka skriver at vi her snakker om «unntakstilstand». Jeg er helt enig i at dette i alle fall er en nasjonal krisesituasjon. Regjering og Storting gjentar gang på gang at dette er en dugnad, og at vi alle må bidra. Statsråd Astrup (H) skriver i en god artikkel i LO Aktuelt om nettopp dette. Vi ser at ledere i det private næringsliv har frasagt seg bonus og tilbudt seg å gå ned i lønn. KS uttaler til Fagbladet at de ikke vil anbefale andre kommuner å gjøre tilsvarende vedtak som Bærum kommune har gjort. Dette er et sterkt signal fra en av Norges største arbeidsgiverforeninger som kommunen også er medlem av.

Vi er enig med Budstikka om at denne saken burde ha vært til politisk behandling før vedtak ble fattet. Jeg har stor nok tiltro til våre politikere til å anta at dette forslaget neppe ville fått flertall hverken i Formannskapet eller i Kommunestyret. Vedtaket har vært med på å svekke Bærum kommunes omdømme, noe vi alle beklager. Nok en gang vil jeg se til fremtiden og spørre «er det slik vi ønsker å male Bærum kommunes verdier i utfordrende tider?»

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.