Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Upresist og ukorrekt om vaksinering

– Ikke gjør som morra di sier med å vente pent og pyntelig, skriver innsenderen.

– Ikke gjør som morra di sier med å vente pent og pyntelig, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

I Budstikka mandag 1. mars leser jeg: «Tonje Vågårøy, vaksinekoordinator i Bærum, anslår at kommunen vil ha vaksinert alle over 85 år i kommunen, såfremt de har takket ja til vaksinen og står på kommunens lister.»

Dette er for det første en svært upresis formulering, deretter ikke korrekt. Min kone er 86 år. Hun har ikke fått forespørsel om hun vil la seg vaksinere (som hun ville ha svart, ja, på) og er heller ikke kalt inn til vaksinasjon. 

Mens derimot en bekjent av oss, 71 år uten underliggende sykdom, er blitt innkalt og vaksinert.

Jeg synes ikke presisjonsnivået til kommunen, som har sagt at de ville etterleve Folkehelseinstituttets anbefalinger strengt, er særlig overbevisende.

Jeg tillot meg ut fra artikkelen å kontakte koronatelefonen (tast 4) for å forsøke å finne ut om min kone hadde falt ut av kommunens liste. Men nei da, det var ikke sikkert, for det gjensto fortsatt personer i aldersgruppen som ikke var vaksinert!? 

Men den serviceinnstilte operatøren ba meg om å oppgi fødselsdatoen. Så kanskje hører vi noe om noen ukers tid eller så? 

Så folkens: Ikke gjør som mora di sier med å vente pent og pyntelig (som vi fra krigsgenerasjonen kan noe om) på telefonen fra kommunen som hevder «at alle vil bli kontaktet». Dette stemmer ikke, i hvert fall ikke foreløpig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.