Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Unges psykiske helse må prioriteres nå

Andelen ungdom som er plaget av depressive symptomer er større enn noen gang. Bare siden 2011 har andelen økt med 5 prosent. En god psykisk helse er viktig for å ha god livskvalitet, og over halvparten av oss vil i løpet av livet oppleve psykiske helseutfordringer. Innsatsen må derfor settes inn tidligst mulig både for å hjelpe de som har behov for det, og for å forebygge psykiske helseplager senere i livet.

Det er i dag mer åpenhet i samfunnet rundt psykisk helse, og det blir mer og mer innenfor å snakke om psykiske problemer. Åpenheten er en utrolig fin utvikling, men vi ser dessverre at ikke alle som trenger hjelp får den hjelpen de trenger. Det er viktig å bekjempe den økende graden av psykiske lidelser blant ungdom, og dette må gjøres gjennom direkte oppfølging av hver enkelt som rammes. Det viktigste er ikke om tilbudet er offentlig eller privat, men at de som trenger hjelp får den hjelpen de trenger når de trenger den.

Vi unge har også en jobb å gjøre når det kommer til stigmatisering av psykiske problemer. I dag er det ofte vanskeligere å snakke om følelser hvis man er gutt enn om man er jente. Dette er noe vi helt klart må jobbe videre med, for det skal ikke være noe tabu at gutter også sliter psykisk. Et tiltak som ofte hjelper er: helsestasjon for gutter. I Asker har helsestasjonen allerede et par timer en dag i uka som er reservert for gutter, men vi mener det kan være bedre for gutter å utvide denne tidsperioden.

For mange av elevene som sliter psykisk er det helt avgjørende med en god og tilgjengelig skolehelsetjeneste. Derfor er vårt hovedmål for kommunestyreperioden å øke helsesykepleiertettheten i Asker. I lengden håper vi at det kan bli minst en helsesøster (helsesykepleier) på hver skole, hver dag.

For panikkanfall, angst og kjærlighetssorg venter ikke til neste torsdag klokken tolv.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.