Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Unges psykiske helse er viktig

– Det er fortsatt stor grunn til å styrke denne viktige tjenesten ytterligere. Det har KrF fått gjennomslag for at vi også skal gjøre i årets budsjett og økonomiplan, skriver Elisabeth Aukrust i Bærum KrF.

– Det er fortsatt stor grunn til å styrke denne viktige tjenesten ytterligere. Det har KrF fått gjennomslag for at vi også skal gjøre i årets budsjett og økonomiplan, skriver Elisabeth Aukrust i Bærum KrF.

Foto: KNUT BJERKE

Heldigvis har de aller fleste barn og unge klart seg godt gjennom koronapandemien, men vi ser likevel at andelen barn og unge som strever enten faglig eller psykisk har økt i løpet av denne perioden, og det er fullt forståelig.

Vi vet at det har vært økt pågang hos helsesykepleierne på skolene, og disse gjør en flott og viktig jobb som lavterskeltilbud for våre elever på barne- og ungdomsskolene som trenger noen å prate med om små eller store problemer.

I henhold til Kostra-tallene ligger Bærum noe lavt i helsesykepleierdekning. Flertallspartiene H, V, Frp og KrF har i flere tidligere budsjetter styrket helsesykepleierdekningen, og etter den siste økningen har vi ligget på normen.

Likevel er det fortsatt stor grunn til å styrke denne viktige tjenesten ytterligere. Det har KrF fått gjennomslag for at vi også skal gjøre i årets budsjett og økonomiplan.

Den avgåtte regjeringen la i sitt statsbudsjett inn 1,7 millioner kroner til tiltak for å styrke barn og unges psykiske helse. Vi ønsker å bruke minst 0,7 million av disse midlene til å styrke helsesykepleierdekningen.

I tillegg ber vi kommunedirektøren å se på skolehelsetjenesten for å sikre at den er tilstrekkelig rustet til å møte den økte forekomsten av psykiske helseplager hos barn og unge i etterkant av pandemien.

Flertallspartienes betydelige styrking av miljølærerdekningen med 15 millioner kroner over fire år vil også bidra positivt for barn og unges psykiske helse. I Bærum kommune har vi også et veldig godt tilbud for ungdom i 13-20, som er et lavterskeltilbud til alle som ønsker samtaler.

I statsbudsjettet er det også satt av 2,8 millioner kroner til økt pedagogtetthet i barnehagene, som vi trenger sterkt i Bærum kommune.

KrF er svært glade for at kommunedirektøren i sin tilleggsinnstilling til budsjett og økonomiplan har reversert de tidligere varslede kuttene til ungdom og fritid, til rusforebyggende arbeid, til Sjøholmen og viktigst av alt til Haug skole de neste fire årene.

Det er svært viktig at foreldre og ansatte nå opplever forutsigbarhet og ro rundt Haug skole, og vi tror at 7 millioner kroner i fire år vil bidra til dette, i tillegg til 1 million kroner i omstillingsmidler, som flertallspartiene har bevilget. Haug skole skal fortsatt være et fyrtårn innen ivaretagelsen av de svakeste blant oss.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.