Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ungdomsfester i Sørkedalen: Til alle foreldre, ta en tur selv. Dere vil helt sikkert ikke like det dere ser

Forrige helg fulgte Budstikka politiets ungdomspatrulje under ungdomsfesten på Elveli i Sørkedalen. Blant hendelsene var en ung mann som ble lagt i jern og kjørt vekk fra stedet, og en 15 år gammel jente som ble funnet nedkjølt og full i skogen. Det er 15-åringens mor som har skrevet dette innlegget.

Foto: EVA GROVEN

Jeg er moren til jenta som ikke kunne gjøre rede for seg fredag kveld i forrige uke. På Elveli i Sørkedalen.

Vi foreldre sa nei mange ganger, men til slutt ble det ja. Alle andre skulle jo. Vi ble enige om at jeg skulle hente henne innen klokken ett.

Det var helt mørkt, og musikken dunket i ørene da jeg gikk ut av bilen. Ungdommer med hettegenser over hodet og flasker i hånden var overalt. Jeg ringte min datter, og en fremmed besvarte telefonen. Den ble funnet i skogen. Jeg møtte tilfeldigvis venninnene til min datter, men ingen hadde sett henne på lenge. Noen trodde hun kanskje ble hentet av politiet. Men ingen visste …

Min datter var heldig. Hun ble plukket opp av Johan fra politiet som ble oppmerksom på jenta som ikke kunne gjøre rede for seg. Johan visste dette var helt feil sted for en så ung jente, og han tok henne med til legevakten. Hun hadde en kroppstemperatur på 34 grader. Johan satt ved sengen og passet på til jeg kom frem. Hva om dette hadde skjedd senere i høst med kaldere kvelder?

Johan kom også på besøk hos oss dagen etter. Han og en kollega møtte opp i sivil for å snakke med vår datter.

POLITIMANNEN JOHAN: – Ingen reagerer godt på pekefinger. Det vi ønsker å formidle, er at vi viser vår støtte til foreldre i tankegangen rundt hvor grensene går

Vi var også dypt bekymret for hva vår datter hadde fått i seg, og politiet hadde en enkel test som heldigvis ikke ga utslag på noen narkotiske stoffer.

Vår datter var heldig. Hun kunne blitt plukket opp av noen som ikke ville henne vel. Om ingen hadde brydd seg om henne i mørket, kunne det også endt ille.

BUDSTIKKA MENER: Disse tre foreldrevettreglene gjelder alle helger, de få årene man er foresatt til tenåringer

Til alle foreldre med ungdommer som vil på fest på Elveli, ønsker jeg å si: Ta en tur selv. Dere vil helt sikkert ikke like det dere ser. Er det her de unge skal få fritt spillerom?

Jeg fikk også takk fra flere på legevakten og politiet fordi jeg kom for å hente. Altfor mange foreldre er bortreist og har ikke anledning til å komme. Det overrasker meg, og jeg tenker at når uhellet er ute er det viktig å være nære.

Tusen takk til Johan og Ungdomsavsnittet Majorstuen politistasjon. For at dere passer på ungene våre og er der det skjer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.