Hun har mye pent å si om flott ungdom i bygdene, og det kan mange slutte seg til. Tatt i betraktning at hun selv kanskje ikke er fra strøket, har hun på kort tid skaffet seg god oversikt, og nevner i alt 20 sektorer hvor ungdom utmerker seg positivt.

LES OGSÅ: 20 fantastiske ting å si om unge fra Asker og Bærum

LES OGSÅ: – Vil ikke tilpasse seg verden

Glemmer soldatene på Skjold

Men i vanlig Budstikka-stil røper hun sine skylapper ved å begrense aktivitetene til det som skjer innenfor kommunegrensene.

Dermed unngår hun å nevne flott ungdom som eksempelvis søker seg til militærtjeneste i 2.- bataljon på Skjold i Indre Troms, og gjør tjeneste i all slags vær med Kystvakten ved Svalbard.

Nei da, det er ikke synd på dem fordi de tilbringer sin første jul borte fra mamma, men ros fordi de ivaretar arven etter krigsseilere og Milorg og deltar i en landsomfattende dugnad for Norges fred og frihet.

Dette er derfor en oppfordring til Budstikkas sjefredaktør om at hun selv tar seg en tur til Skjold, og der følger soldatene en ukes tid på realistiske vinterøvelser i fjellet.

Derpå kan Budstikka kanskje interessere seg litt for temaet vold i nære relasjoner – utover vanlig snikksnakk – og teste en hypotese om at denne primært blir utøvd av fremmedkulturelle elementer, men også av usikre ungdommer som har gått glipp av oppdragelse i den militære førstegangstjenesten.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Flott ungdom fra Asker og Bærum fortjener å bli tatt på alvor, ikke bare når de unntagelsesvis opptrer som forfyllet russ, men fordi de er kremen av landets ungdom på vei mot et meningsfylt liv som gode, lovlydige samfunnsborgere – og dermed bidrar aktivt til trygghet og god livskvalitet for alle som bor i våre kjære bygder.

Vil du svare på dette innlegget? Send inn leserbrev her