Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ungdom og utfordringer på Fornebu

– Jeg støtter ungdomsleder Kieran Hill (nærmest) fullt ut i kritikken om manglende politisk satsing på unge på Fornebu og Snarøya, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg støtter ungdomsleder Kieran Hill fullt ut i kritikken om manglende politisk satsing på unge på Fornebu og Snarøya.

I kommunedelplan 3 har rådmannen kommentert «mulige fremtidige utfordringer ved for rask utbygging og at kommunal service ligger akterut i forhold til innflytting.»

Jeg har bodd på Fornebu i åtte år og vært aktiv i Fornebupiloten fra starten av. Det vi har sett er at ungdom som ikke er medlem av organiserte tilbud, mangler et sted å være. 

Vi har vært med på å tilby plass i de tidligere lokalene våre på Punkt i samarbeid med Obos og Bærum kommune, men dette er ikke nok alene.

Jeg har ved flere anledninger i samtale både med Obos og Bærum kommune bedt om at de utvikler området ved Norske Skog, spesielt de gamle låvebygningene, til et attraktivt område for ungdom.

Forutsetningen er at ungdommen selv kan få være med på å diskutere innholdet på det som skal tilbys.

Svaret fra Obos har vært negativt, mens kommunen har meldt tilbake at det kan «kanskje kan være en mulighet i fremtiden».


Fremtiden er nå. Kommentaren til Haakon Kvenna Veum i hovedutvalg for barn og unge i Bærum er at «Det er mange gode tilbud til ungdom i Bærum.» Han sier også at idretten har vært områdesatsing på Fornebu. 

Men det er ikke der problemet ligger. Han sier også «Jeg tenker at vi i SLT-styret må diskutere denne hendelsen og den videre utviklingen på Fornebu når vi møtes».

Tenke har Bærum kommune gjort lenge. Utviklingen av innflyttingen på Fornebu er stor, ungdomsgruppen er stor og nå må tenkeperioden resultere i raske beslutninger. Ungdomstiltakene for ikke-organiserte ungdom må på prioriteres og komme på plass snarest.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.