Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Undere skjer ikke

Lederen av venneforeningen ved Hospice Stabekk kom med en kraftig varslingsmelding i Budstikka. Pensjonistpartiet i Bærum deler hennes bekymring for konsekvensene av den omorganisering kommunen planlegger for Hospice Stabekk og Stabekk bo- og behandlingssenter.

Man har to avdelinger som hver er ledet av en daglig leder. Så vil man fjerne den ene lederen og legge den «lederløse» avdeling under den gjenværende leder. Hovedutvalg for Bistand og Omsorgs leder, Torbjørn Espelien (Frp), er sannelig freidig nok til å påstå at begge avdelinger vil bli bedre etter en slik omlegging.

Ingen kjente data støtter ideen om at har man to avdelinger med forskjellige oppgaver som skal løses og krever stor grad av tilstedeværelse, gir det gevinst om man fjerner lederen for den ene og gir den andre ansvar for begge enhetene.

I praksis vil følgende skje: Begge avdelinger blir fratatt en leder på heltid. Den gjenværende leder må dele sin tid og oppmerksomhet på to avdelinger. De har egne budsjetter, egne ansatte og vikarer, det skal settes opp vaktlister, ferielister, gjøres innkjøp, hverdagsproblemer skal løses kjapt, og viktigst av alt: Pasientene skal ha den beste pleie.

Selv om lederen deler sin tid med 50 prosent fysisk tilstedeværelse på hver avdeling, vil det alltid oppstå behov for beslutning i akuttsituasjoner. Og da er lederen på den andre avdeling. Vi er redd for at behandlingstilbudet vil bli svekket og er kommet opp i en tap/tap situasjon der eneste «vinner» er kommunen som sparer en lederlønn.

Pensjonistpartiet har som prioritert mål å arbeide for best mulig arbeidsforhold på bo- og behandlingssentrene slik at brukerne kan få en førsteklasses behandling. Vi oppfordrer rådmannen om å omgjøre planen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.