Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Underbemanning på bo- og behandlingshjemmene

VALGLØFTE: Vi vil at bemanningen styrkes og at sykehjemmene skjermes for personalinnsparinger, skriver artikkelforfatteren. FOTO: TRINE JØDAL

I Budstikka 19. juli beskrev en av pleierne sin hverdag på en skjermet demensavdeling.

B. Christian Jenssen

leder av Pensjonistpartiet i Bærum

Hun beskrev på en hjerteskjærende måte sin dårlige samvittighet for ikke å yte enda mer enn hun og hennes kolleger gjør. Hun avslutter med en bønn om hjelp til å styrke bemanningen.

LES OGSÅ:

For Pensjonistpartiet i Bærum er alt som har med bistand og omsorg å gjøre topp prioritert. En eller flere av våre styremedlemmer har vært på besøk på alle bo- og behandlingshjem og på halvparten av omsorgsboligene.

Vi stiller på alle steder spørsmålet: Hvis dere kunne få innfridd ett ønske, hva ville det være? Vi har vel ennå ikke fått svaret at de ønsker seg flere pleiere. Dette oppfatter vi som misforstått lojalitet, så da stiller vi spørsmålet om bemanningen er tilfredsstillende. Da kommer det gjerne nølende at den tanken har de gitt opp.

Neste år er det valg. Pensjonistpartiet i Bærum vil gjøre spørsmålet om bemanning av sykehjemmene til en av de viktigste valgsaker. Vi vil gå inn for at bemanningen styrkes og at sykehjemmene skjermes for personalinnsparinger.

Vi har merket oss at Bærum kommune i fjor gikk med et overskudd på mer enn 200 millioner kroner. Dette er penger som burde kunne brukes til å sikre de eldste og de svakeste gruppene en bedre avslutning på livet.

Vi vil gjerne ha et møte med skribenten for å få mer utfyllende informasjon og for å høre hvilke innspill vi kan gjøre. Så vennligst ring meg. Din anonymitet vil bli respektert fullt ut.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.