Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Uklarhetene som bør lede til nei

Manglende utredning av Føyka er et av flere problemer i prosessen, skriver Svein Granerud i Asker Skiklubb.
Foto: Hans Erik Rud

Rådmannen går ut i forkant av Skiklubbens årsmøte, med en rekke påstander som i beste fall er unøyaktige. Jeg har tidligere gått ut med at jeg setter min stilling inn på at fakta skal ligge på bordet, for å sikre en korrekt avgjørelse.

Det er svært vanskelig å komme noen vei, når alle feil som blir påpekt blir besvart med at dette løser vi senere.

Først hevder rådmannen at det ikke blir både Føyka og Drengsrud. Det er Føyka og Drengsrud i dag, og det vil det være i framtiden, både ved et ja og et nei til flytting.

Det er allerede to fotballbaner på Drengsrud/Borgen, og det er vedtatt å bygge en idrettshall på Borgen skole. Kommunen har et vedlikeholdsprogram for fotballbaner, som de velger ikke å bruke på Borgenbanene. Skiklubben nektes å bygge fotballbaner på Føyka.

For det andre hevder han at det ligger et avtaleverk til grunn for 50/50 delingen. Hvorfor resignerte da ikke Asker kommune på denne avtalen da den skulle forlenges i 2014? 50/50-prinsippet lå til grunn for intensjonsavtalen som skulle gjøre Føyka til et sentrum for idrett og lek, hvor det var enighet om at kommunen skulle ta sin halvdel av utgiftene.

For det tredje problematiserer rådmannen driftskostnadene. Det er langt mer problematisk med de reduserte inntektene. Avtaleteksten gjør det umulig å tjene penger på andre enn medlemmene. I dag leier Asker kommune, fylkeskommunen og andre på Føyka for nærmere 2 millioner (inkl parkering). På Drengsrud skal skoler har fri bruk.

Dette er uklarhetene i avtaleverket og reguleringen som jeg mener gjør at medlemmene bør stemme nei:

Avtalen om salg blir annullert hvis Asker kommune ikke har sikret seg eierskapet for naboområdet «Kollen» gjennom ekspropirasjon innen tre år. Hvilke konsekvenser for drift, vedlikehold og utvikling av klubben og aktivitetene vil denne perioden gi?

Støyrestriksjonene i reguleringsplanen, 60 db fra fotballsparking og høytalerbruk skal reguleres til maks 65 db. (Tilsvarer en vanlig samtale)

Fotballarealet, for å klare å lage minimumskravet til baner, har man gått utenfor regulert område – og utenfor normene til terrengskråninger. (1:1,5 tilsvarer Holmenkollen)

Drengsrud står tidligst klart i 2025 . Banekapasiteten kan økes allerede i 2020, ved oppgradering på Borgen, og nybygging på Føyka. Og da har man resten av Drengsrudjordene i reserve til økonomien bedrer seg.

Manglende mulighetsstudie av Føyka som utvidet idrettsanlegg. Reguleringsplanen 4.2.1 og 4.2.2 tillater videreutvikling av idrettsanlegget.

Hoppbakker og rulleskiløyper kan ikke loves bygd med den vedtatte reguleringsplanen for «kollen». Det tillates ikke større terrenginngrep. Skiforbundets tilbakemelding at løypa er for kort, for bratt og farlig, i tillegg anser de området generelt for uegnet.

Økonomien i prosjektet er svært usikker, og avtaleteksten er for upresis.

Drengsrud idrettspark ble vedtatt av kommunestyret for å sikre Borgenområdet et idrettsanlegg, samtidig som Solvang, Høn og sentrum skal fratas sitt på Føyka.

Til tross for tidsbruken er avtalen prematur.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.