Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Uheldig politisk håndverk

Slik kan Hvalstad skole bli seende ut etter utbyggingen.

Slik kan Hvalstad skole bli seende ut etter utbyggingen.

ILLUSTRASJON: TERJE GRØNMO ARKITEKTER AS

Saken om utbygging av Hvalstad skole har gått gjennom to utvalg (oppvekst og medborgerskap) og nå sist formannskapet i Asker kommune. Premissene for utbyggingen av skolen har hele veien ligget i sakspapirene, både de økonomiske sidene og de praktiske rundt bygging av idrettshall kontra flerbrukshall.

For ordens skyld: Det er snakk om enten en idrettshall på 540 kvadratmeter eller en flerbrukshall på 1.200 kvadratmeter. 

Kommunedirektøren argumenterer for en «to for én-løsning» hvor Hvalstad skal få en idrettshall på 540 kvadratmeter og det skal jobbes for bygging av en flerbrukshall på Nesbru videregående skole i samarbeid med Viken fylkeskommune og til glede for et enda større tilfang idrettsglade barn.

Tomta og området rundt Hvalstad skole er for trangt til bygging av en flerbrukshall. Bygging av en flerbrukshall vil gi kommunen en ekstra kostnad på 100–200 millioner kroner og føre til mye større klimagassutslipp på grunn av krevende terrengforhold. 

Slik er det, og dette har kommet klart frem i sakspapirene hele veien. 

Det er bra at Arbeiderpartiet har snudd om saken i formannskapet. Men at posisjonen (bortsett fra Sp) nå får kalde føtter og velger å utsette saken for en befaring og begrunner det med at det har kommet frem nye opplysninger i saken, tyder på at partiene ikke har fulgt godt nok med.

Det er fullt forståelig at lokale idrettslag og FAU fremmer sin sak og fremmer bygging av en lokal flerbrukshall i stedet for idrettshallen som administrasjonen la i utbyggingsplanen. Det er også deres demokratiske rett å forsøke å få politikerne til å se saken fra deres side. 

Imidlertid er det politikernes oppgave å se det overordnede bilde som blant annet inkluderer kommuneøkonomien, klima og miljø og en helhetlig og rettferdig prioritering.

Utvikling av kommunen og fremtidige planer skal gi flest mulig askerbøringer et best mulig tilbud innen gitte rammer. Det har kommunedirektøren klart i saken om Hvalstad skole, og vi i MDG har støttet forslaget hele veien. Nå håper vi at fornuften vinner til slutt. Det er ingen skam å snu.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.