Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Uheldig konklusjon, MDG

– Hvis dere nå ikke er villig til å betale regningen, må dere droppe å bygge en gigantisk skole på denne tomten, skriver Øistein Mjærum.

– Hvis dere nå ikke er villig til å betale regningen, må dere droppe å bygge en gigantisk skole på denne tomten, skriver Øistein Mjærum.

Foto: EVA GROVEN

MDG skriver i Budstikka 12. april at de i saken om det som skal bli Askers største barneskole, har konkludert med at barna på Hvalstad ikke bør få en flerbrukshall, slik alle skoler i Asker skal ha.

Hvordan MDG kan si at de vektlegger klima, miljø og rettferdighet her er vanskelig å forstå. Hvorfor gikk da MDG i utvalgsbehandlingen imot forslaget om langt strengere miljøkrav til selve utbyggingen?

Det er dokumentert at Hvalstad skole «har en nær perfekt lokalisering for bærekraftig mobilitet». 

Nesbru ligger plassert i ytterkanten av skolekretsen og har heller ingen togstasjon. Det taler for at en hall på Hvalstad vil være det mest bærekraftige alternativet i et langsiktig perspektiv. Det vil bli veldig mye bilkjøring til en hall som ligger lengst unna der barna bor.

I oppvekstutvalget ble det opplyst at kostnaden for bygging av en hall på Nesbru vil være om lag den samme som merkostnaden ved å bygge håndballhall på Hvalstad. 

Min påstand er derfor at forslaget fra kommunedirektøren er det dyreste, hvis man regner inn livssykluskostnader. Det vil være mye dyrere og mindre klimavennlig å skulle bygge og drifte to haller, både på Hvalstad og på Nesbru.

Rettferdig? Bondi har cirka 440 elever og sal på 400 kvadratmeter. Heggedal har cirka 430 elever og 549 kvadratmeter. Landøya har cirka 330 elever og 1.200 kvadratmeter. Hvalstad skole får 784 elever, og MDG foreslår gymsal på 540 kvadratmeter. Mener MDG det er rettferdig?

Også Asker Elveforum og Asker Idrettsråd støtter bygging av håndballhall på Hvalstad.

Det er ikke vi på Hvalstad som har besluttet at Asker største barneskole skal bygges på en krevende tomt. Det er det dere politikere som har gjort. Hvis dere nå ikke er villig til å betale regningen, må dere droppe å bygge en gigantisk skole på denne tomten. 

Dere har vedtatt at «Ved bygging av nye skoler skal det bygges flerbrukshaller i håndballstørrelse i tilknytning til nye skoler/rehabilitering.» Synd MDG mener at dette ikke skal gjelde for barna på Hvalstad fordi det koster.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.