Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ubegrunnet frykt i Budstikkas redaksjon?

Budstikkas lederartikkel 6. mars handler om snømangelen i Vardåsen, som ikke bare skyldes mildvær og lite natursnø, men også begrensninger på vannuttak fra Bondivannet. For så vidt en grei lederartikkel hadde det ikke vært for følgende dramatiske melding: «Det er grunn til å frykte at vintre som den vi nå opplever snarere vil være regelen enn unntaket.»

Hvilket grunnlag har Budstikka for å komme med en så dyster spådom? Selv ikke de mest «klimareligiøse» har da kommet med så dystre spådommer?

Debatten omkring global oppvarming og dens årsaker er selvsagt en levende debatt hvor det også eksisterer ulike syn. Den usedvanlig milde vinteren vi nå har vært igjennom forklares mest med naturlige sykluser i havstrømmene. Min hensikt med dette innlegget er kun å påpeke at ingen fagmiljøer så vidt meg bekjent har kommet med så drastiske forventninger til fremtidige vintre som det Budstikka gjør i dagens lederartikkel. 

Jeg håper at Budstikkas redaktør tar seg en liten luftetur utenfor kontoret sitt og får kjølnet hodet litt. Gå ut uten lue.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.