Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tvilsomme omkamper

– Opposisjonen overbyr hverandre i å ville reversere fattede vedtak, skriver Elisabeth H. Gjølme, som er kommunestyrerepresentant for Bærum Høyre.

– Opposisjonen overbyr hverandre i å ville reversere fattede vedtak, skriver Elisabeth H. Gjølme, som er kommunestyrerepresentant for Bærum Høyre. 

Foto: EVA GROVEN

MDG kan ikke ha sett det. Fra Lysaker til Strand tygger nå store maskiner rekkehus – som om de skulle være laget av papp. Det gjøres klart for en ny, moderne miljøvei gjennom Bærum.

Viken fylke er etablert med både ambisjoner og en ny administrasjon. I Sandvika planlegges et meget sentralt og moderne regionshovedkontor for Viken fylkeskommune. Dette ønsker de røde, med Sp i spissen, å skrote.

Begge prosjektene har vært debattert i lang tid, begge prosjektene er født etter flere år med utredninger, ulike vedtak og så til slutt endelig beslutning. 

Alle parter er hørt, og begge sakene har sin forankring i stortingsflertall. Man må forvente at grundige, demokratiske prosesser med et flertallsvedtak i ryggen blir gjennomført. 

Men respekten for demokratiske beslutninger og endelige vedtak møllspises av stadig flere partier. 

Med MDG som fanebærer kreves det at ny E18 skal skrotes. Med Sp i spissen kreves det omkamp om Viken. I vårt storting kan små partier velte store lass. Demokratisk?

Vi har en valgkamp der opposisjonen overbyr hverandre i å ville reversere fattede vedtak. Om det betyr fremgang inn i en tid som krever nytenkning og handlekraft, er spørsmål velgerne bør stille seg før valgdagen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.