Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Trygve Slagsvold Vedum grisekjører til Billigkroken

Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, tyr til fordommer om Bærum i sin motstand mot ny E18, mener Budstikkas politiske redaktør.

FOTO: JOHANNE THORSETH

Med fordommer mot Bærum skal ny E18 stanses.

Stortinget har knapt rukket å vedta ny E18 gjennom Bærum før Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, flagger at han vil stanse veiprosjektet.

Siden hverken Asker eller Bærum er Sp-bastioner, tross gode lokalvalg sist, tråkker Vedum den retoriske gasspedalen i bånn og grisekjører til Billigkroken for politisk fordomsfull argumentasjon.

– Her blir det brukt i overkant av 40 milliarder kroner for at folk skal komme raskest mulig på hytta fredagskvelden og at forretningsadvokaten skal ta sin store Tesla til jobben, istedenfor å ta toget, sa Vedum til VG mandag.

Intet mindre, altså.

Slike utsagn treffer helt sikkert godt hos kjernevelgerne i vårt langstrakte land. Men det kan være greit å minne om hvem Vedum i realiteten gjør narr av. 

For eksempel titusener av mennesker som bor i rød støysone nær denne veien. Eller menneskene langs Ramstadsletta som lever liv i limbo, fordi de venter på om boligene deres blir innløst, mens nabolaget forfaller.

Han gjør narr av de små håndverksbedriftene som taper store beløp på å stå i kø hver dag. Selv LO og NHO har funnet hverandre i denne saken.

Og han gjør narr av sine egne.

– Vi har gått til valg på å få veien regulert gjennom kommunen, sa Asker Sps gruppeleder, Oddvar Igland, i formannskapet 5. november, dog med en presisering av at det var ulike syn på saken innad i partiet.

Men Vedum har neppe sett det klippet. Muligens har han snakket med lokallaget i Bærum. Der har de gjort det til en spesialitet etter comebacket i kommunestyret i fjor på å være imot:

Boligbyggingen må begrenses. Skoleprosjektene på Ballerud, Bekkestua og Emma Hjorth reduseres eller stanses. De har flagget motstand mot overtagelsen av Flytårnet, rehabiliteringen av Kommunegården og stille garanti for ny E18. 

Men i sannhetens navn – Bærum Sp har vært saklige i argumentasjonen. Hytte- og Tesla-fordommene til Vedum er ikke helt der.

Vi kan bare forestille oss ramaskriket om Jan Tore Sanner skulle ordlagt seg på tilsvarende vis om folk i distriktene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.