Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tryggere skolevei!

– Alle burde egentlig tenke over hva de kan gjøre for å skape en tryggere skolevei, skriver innsenderen, som er elev ved Spikkestad barneskole i Asker.

– Alle burde egentlig tenke over hva de kan gjøre for å skape en tryggere skolevei, skriver innsenderen, som er elev ved Spikkestad barneskole i Asker.

Foto: KARL BRAANAAS

Mange barn har dårlige skoleveier!

Jeg synes det burde bli tryggere skolevei fordi det er barn som har lange veier til skolen. Hvis det ikke er trygge skoleveier så kan det hende at de ikke vil gå til skolen alene.

For det første så er det barn som har lang skolevei og det kan hende at barn ikke vil på skolen fordi det er for skummelt for dem. Når barn går til skolen er de sikkert nervøse fordi biler kjører så fort på veien. Plutselig kan det skje et uhell på veien som gjør at barn ikke vil gå til skolen alene.

For det andre så burde det blitt satt opp flere trafikklys på veiene og kanskje lage noe som gjør at det blir tryggere og gøyere å gå til skolen. Det er også bedre for miljøet hvis det blir gøyere for barn å gå til skolen for da vil flere gå enn å kjøre til skolen og det er bra for dyr i naturen, mennesker, jorda og miljøet.

For det tredje så må også bilister kjøre roligere for å skape en tryggere skolevei for barn og unge som går til skolen.

Alle burde egentlig tenke over hva de kan gjøre for å skape en tryggere skolevei. Hvis du bor et sted der du ikke har mulighet til å gå til skolen så burde du sende brev eller en melding til kommunen eller noen arbeidere og spørre om de kan lage en gangvei slik at flere barn kan få en tryggere skolevei.

Det er ikke bare bilistene sin feil det kan hende at barna ikke ser seg for ordentlig. Men det hjelper ikke, så mye folk må også skape tryggere skoleveier for barn og unge. Kanskje det kan komme flere skolebusser hvis du ikke har en trygg skolevei, det kan også være en idé.

Husk på at ikke alle barn har trygge skoleveier. Skap tryggere skoleveier!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.