Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Trygg i vann i Asker

Svømmekortet som ble innført i 2017 har vært svært populært og vil bli videreført i hele nye Asker, skriver Lene Conradi og Kent Ryen.

Svømmekortet som ble innført i 2017 har vært svært populært og vil bli videreført i hele nye Asker, skriver Lene Conradi og Kent Ryen.

Trygghet i vann og gode svømmeferdigheter er viktig for alle barn og unge, men kanskje spesielt for en kystkommune som Asker, som etter kommunesammenslåingen faktisk vil være en av Norges største, målt i kystlinje.

Den populære ordningen med svømmekort ble innført i Asker fra skolestart 2017, og innebærer at alle andreklassinger får gratis adgang til kommunens svømmehaller gjennom hele skoleåret i følge med en foresatt. Tiltaket ble innført nettopp for å forbedre barnas svømmeferdigheter; mengdetrening på egen hånd er viktig i tillegg til den svømmeopplæringen skolene kan gi, og gratis svømmekort kan gi både barn og foreldre et lite puff i riktig retning.

Responsen har vist at svømmekortet har vært populært. Med Høyre i posisjon vil ordningen med svømmekort bli videreført i hele den nye kommunen. I fremtiden skal altså barn og unge både i Sætre og på Slemmestad også få gratis tilgang til svømmehall på lik linje med barn og unge i «gamle» Asker, enten du velger å bruke Røykenbadet eller Risenga – eller Holmen, for den saks skyld.

Vi har også en videre ambisjon for svømmekortet: Vi ser at mange unge faller fra andre fritidsaktiviteter når de når ungdomsskolealder. Vi har tro på at fritidstilbud med lave eller ingen kostnader og lav terskel for deltagelse kan virke inkluderende og motvirke utenforskap. Vi ønsker derfor å utvide ordningen med svømmekort til også å gjelde et trinn på ungdomsskolen. Gjennom et samarbeid med frivillig sektor klarer vi kanskje også å lage en sosial ramme rundt svømmekortet. Da kunne vi ikke bare gitt ungdommene våre et tilbud om en sosial og sunn aktivitet; vi kunne også gitt enda flere mestringsfølelse og større trygghet i vann. Det er en god investering for fremtiden

Lene Conradi, Kent Ryen

Asker Høyre

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.