Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tror Anette Solli egentlig på Viken?

NYTT FYLKE: - Det er å håpe at velgerne lager skikkelig mye bråk om Viken ved kommunevalget og fylkestingsvalget neste år, skriver innsenderen.

I Budstikka 19. november frykter ikke Anette Solli Viken-bråk, men tror Solli (H), fylkesordfører i Akershus, selv på dette fantasiproduktet som helt tilfeldig ble sauset sammen av de borgerlige partiene på Stortinget uten klare mål og meninger?

Kommunereformen ble sterkt ønsket av NHO Service for at det skulle bli mer lønnsomt å tilby kommunene tjenester på kommersiell basis. Det samme målet ligger vel bak regionreformen.

Les også: Former symbol for Viken fylke

Blir det bedre tjenester av det? Vil regjeringen kreve at regionene innføre regjeringens avbyråkratiseringsreform som har gitt dårligere offentlige tjenester?

Vil regjeringen kreve at regionene skal være bedriftsøkonomiske enheter som skal gå med bedriftsøkonomisk overskudd og bli skandaleenheter slik helseforetakene er med dårligere arbeidsforhold for de ansatte og dårligere tjenester?

Hvis Solli mener at også velgerne i Akershus, Østfold og Buskerud har en agenda, må vel det være at de bruker hodet og sunn fornuft og ser at dette prosjektet hverken er demokratisk, fornuftig eller vil gi bedre tjenester og at Viken burde begraves for godt.

Det var ingen entusiasme hos politikerne – hverken i Akershus, Østfold eller Buskerud – for Viken fra dag 1. Det bør det heller ikke være i dag.

Det er derfor å håpe at velgerne lager skikkelig mye bråk om Viken ved kommunevalget og fylkestingsvalget neste år.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Blir Viken lagt død, bør politikerne lage en skikkelig feiring for velgerne. Det vil de fortjene i demokratiets navn.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.