Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Trist, provoserende og veldig fortvilende

Innsender synes det er trist at hun går glipp av avslutningsfest i både barnehage og på barneskolen i år.
Innsender synes det er trist at hun går glipp av avslutningsfest i både barnehage og på barneskolen i år.
Foto: Marianne Vinje

Jeg vet ikke om jeg nå treffer riktig person, men jeg tar en sjans. 

I år er jeg så heldig/uheldig å være mamma til en som går ut av barnehagen og en som går ut av barneskolen. Jeg hadde gledet meg til disse avslutningene, som alltid er en stor begivenhet.

I år er det bestemt at foreldre ikke får være til stede ved disse to begivenhetene. Det betyr at jeg hverken skal få se minstemann får diplom og rose for fem år i barnehagen, eller den mellomste som får det samme etter syv år på barneskolen. 

Jeg får ikke holdt tale for lærere og barnehageansatte, der jeg takker dem for den herlige jobben de har gjort for mine barn. 

Alt dette på grunn smittevern.

I tillegg til dette leser vi at folk i helgen har stimlet seg oppi hverandre, uhemmet, i parker og på strender. Folk skåler tettsittende med diverse kalde drikker på restauranter og verandaer og nyter «friheten».

For meg betyr dette at lettelsene gjelder for alle, bortsett fra for dem som ønsker å delta i seremonier tilknyttet skole og barnehage. 

Dette er trist, provoserende og veldig fortvilende. 

Jeg skjønner ikke hvorfor skoler og barnehager ikke skal kunne invitere en forelder, et visst tidspunkt, ute. Dette ble gjort på min arbeidsplass i fjor, med godt hell. Ingen smittede, og alle fornøyde. Ingenting ble arrangert etterpå av noen foreldre.

Jeg vet ikke om det er for sent, men jeg håper virkelig dere endrer på denne avgjørelsen. Jeg kommer uansett til å stå utenfor skolegrensen, med kikkert om jeg må, for å få med meg det jeg føler jeg har krav til. Med munnbind, og med god avstand til flere andre jeg vet kommer til å gjøre det samme.

– Folk stimlet seg i helgen oppi hverandre i parker og på strender, skriver innsenderen. Her fra Kadettangen.

– Folk stimlet seg i helgen oppi hverandre i parker og på strender, skriver innsenderen. Her fra Kadettangen.

Foto: TRINE JØDAL

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.