Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

«Trikkespor» overalt?

TIL BRUNKOLLEN: - Man grøsser ved tanken på at denne idylliske, kuperte traktorveien/stien vil forsvinne for all fremtid, skriver innsenderen.

Mange har meninger om traseen Brunkollen-Muren.

Vi husker fra yngre år kleivene som ble forsert med uryddige fiskebein og ofte bakglatte treski, men belønningskakao og vaffel på Brunkollen. Og nedfarten var en utfordring for skiferdighetene.

Les også: Ny skogsbilvei i marka

Les også: Skiforeningen vil bruke over én mill. på utbedring av skiløype – møter motstand

Les også: Utbedring av trasé fra Muren til Brunkollen

Nå vil Skiforeningen bruke et hittil ukjent millionbeløp for å utbedre – si gjerne modernisere – denne gamle ferdselsveien.

Skiløypa byr på utfordringer; det dreier seg om stigning på om lag 150 meter over snaue 2 kilometer, det er smalt og svingete.

Nå kan det bli en 4 meter bred skiløype som prepareres og gjøres mer tilgjengelig, altså lettere å forsere både opp, men ikke minst nedover fra Brunkollen til Muren og Nygård. Selvsagt er dette populært for mange. Det vil dessuten bli betydelig enklere for skogsdriften i området.

Skiforeningen drifter 2.600 kilometer løyper i Oslomarka og 18 tilstøtende kommuner, størstedelen av disse traseene er brede, med spor i begge retninger og ofte skøytetrasé i midten der dette er mulig.

Å omforme nevnte trasé til 4 meters bredde vil måtte kreve betydelige terrenginngrep. Store steiner må fjernes og trær hugges. Når så terrenget er bearbeidet i ønsket bredde, vil det bli lagt et grusdekke, slik at traseen også kan brukes når det ikke er skiføre, det vil si en større del av året enn perioden for skigåing. Å hevde at utbedringen også tilrettelegger for sommerføre er helt usaklig; traseen har i uminnelige tider vært brukt hele året.

Det er da man grøsser ved tanken på at denne idylliske, kuperte traktorveien/stien vil forsvinne for all fremtid. Skal det enkle friluftslivet måtte vike for superløypene, som bare brukes noen få måneder, mister vi noe uerstattelig. Det tiltakshaverne kaller utbedring, blir av andre sett på som vandalisering.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi er mange som håper på bevaring av veien, som må betraktes som et viktig kulturminne.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler