Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Trikk til Bekkestua

– I overskuelig fremtid kommer T-banen til Skøyen, og da er plutselig banen mellom Bekkestua og Skøyen svært aktuell, skriver innsenderen.

– I overskuelig fremtid kommer T-banen til Skøyen, og da er plutselig banen mellom Bekkestua og Skøyen svært aktuell, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Det initiativet i 2006 som til slutt medførte bytrikk til Bekkestua i 2014, må videreføres. 

I overskuelig fremtid kommer T-banen til Skøyen, og da er plutselig banen mellom Bekkestua og Skøyen, som de kollektivknutepunktene de er, svært aktuell.

Ett av målene i kollektivsatsingen er å fremme alternativer til egen privatbil, ved å skape forutsigbare muligheter for arbeids- og fritidsreiser.

Den ekstra kostnaden til infrastruktur, som vel å merke ikke må gå på bekostning av sikkerhet, vil lønne seg for å nå nettopp dette målet. 

Vi frigjør plassen som privatbiler opptar på veien, dermed slipper bussen frem og kan bringe folk til T-bane og bytrikk. 

Og dermed får både kollektivreisende og de som faktisk må ta privatbil (for eksempel med skolebarn med skader eller eldre som følges til lege), plass på veien og forutsigbarhet i tidsbruken på turen.

Til sist vil jeg si fra min tid som sjåfør hos Vy-buss (tidligere 150/150e) at det er en befrielse å kunne tilby passasjerer et tilbud på skinner når det korker seg aldeles langs veiene. Denne muligheten forsterkes og gis i tillegg nytt perspektiv med bytrikk + T-bane. 

Ruter bør kanskje lansere månedskort + sykkel = sant?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.