Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Trenger vi Obos?

– Mange medlemmer ønsker organisasjonen lykke til i arbeidet for å få redusert høye boligkostnader, skriver innsenderen. Her en modell fra et prosjekt i Storøykilen på Fornebu.

– Mange medlemmer ønsker organisasjonen lykke til i arbeidet for å få redusert høye boligkostnader, skriver innsenderen. Her en modell fra et prosjekt i Storøykilen på Fornebu.

Foto: KARL BRAANAAS

Styret i Obos har sendt melding til medlemmene om at omfattende tiltak må settes inn for å styrke medlemsdemokratiet og satsingen på sosiale boligmodeller. 

Foran generalforsamlingen 22. juni hevder styret at dette arbeidet er helt avgjørende for Obos' fremtid.

Dette er nye toner fra Obos-ledelsen. Jeg tillater meg å vise til mitt innlegg i Aftenposten 16.04.82 med overskriften «Trenger vi boligkooperasjonen?» Her heter det: «Som Obos-boer og tidligere tillitsvalgt i organisasjonen har jeg fått et godt innblikk i hvorledes Obos-ledelsen «dresserer» sine tillitsvalgte. Det er ikke underlig at boligbyggelagets generalforsamlinger fatter vedtak etter Obos-ledelsens diktat.»

Jeg konstaterer at Obos-ledelsen har brukt mange tiår på å endre sin holdning til sine tillitsvalgte, men et stort spørsmål gjenstår å besvare: Har Obos vært en aktiv bidragsyter i behandlingene og debattene om å få redusert de høye boligkostnadene?

Mange forslag og boligmeldinger har blitt behandlet i de siste årene både på Stortinget og i kommunene, men fortsatt venter mange av Obos' medlemmer på tilbud om rimelige leiligheter. 

Som en betydelig boligutbygger med mange medlemmer, har Obos et stort ansvar for tilbud til unge i etableringsfasen og medlemmer med lav inntekt. Disse medlemmene har et inntrykk av at organisasjonen sitter passiv på sidelinjen i debatten om høye boligkostnader.

Jeg siterer igjen fra mitt innlegg i 1982: «Når boligsamvirket kun tilbyr nye leiligheter til folk med høye inntekter, personer som ville ha klart seg uten Obos-billett, er det grunn til å spørre seg om ikke boligkooperasjonen har utspilt sin rolle som sosial boligbygger.»

Styreleder Roar Engeland har sendt melding til medlemmene før generalforsamlingen 22. juni om at han ønsker et sterkere medlemsdemokrati og en større innsats i arbeidet for å fremskaffe rimeligere boliger til medlemmene. 

Mange medlemmer venter spent på resultater av ledelsens nye strategi og ønsker organisasjonen lykke til i arbeidet for å få redusert høye boligkostnader.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.