Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Trafikksaker i kø for politikere

Trafikksituasjonen på blant annet Slemmestadveien skal opp i Asker formannskap tirsdag. Her ved Hvalstrand.

Trafikksituasjonen på blant annet Slemmestadveien skal opp i Asker formannskap tirsdag. Her ved Hvalstrand.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker-politikerne gyver løs på trafikkproblemene når de denne uken går i gang med et nytt politisk år.

Flere sentrale samferdselssaker står nemlig på sakslisten i formannskapet tirsdag:

  • «Konseptutredning for bylogistikk i Asker sentrum» handler om løsninger for mer effektiv varetransport i sentrum.
  • «Effektiv og fremtidsrettet varelogistikk i E18 Vestkorridoren» er et tilsvarende prosjekt i samarbeid med Bærum, Oslo og Drammen. 
  • «Fremkommelighet for buss i Akershus – analyse og forslag til tiltak i Asker» tar blant annet for seg trafikken på Slemmestadveien, Røykenveien, Fekjan og Drammensveien.
  • «Fremkommelighet i veinettet i Asker kommune – samarbeid med Viken» er et fellesprosjekt med fylket for få redusere køene. Stikkord er smart trafikkstyring, økt kollektivandel og bedre bussfremkommelighet.

I Asker er det denne uken også satt opp møte i kontrollutvalget mandag, eldrerådet, ungdomsrådet og råd for personer med funksjonsnedsettelse torsdag samt lokalsamfunnsutvalgene for Tofte (onsdag), Heggedal (torsdag) og Slemmestad (torsdag).

Bosetting av flyktninger

I Bærum møtes formannskapet onsdag. Blant sakene er bygging av omsorgsboliger i Busoppveien på Rykkinn, utvikling av Sandvika sjøfront, bosetting av flyktninger og konsulentbruk.

Det er i Bærum denne uken også møter i råd for personer med funksjonsnedsettelse (mandag) eldrerådet og klageutvalget (tirsdag), ungdomsrådet og valgstyret (onsdag) og planutvalget (torsdag).

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.