Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tommel opp til politi og publikum flest

Politiet varslet profesjonelt på forhånd at de ville overvåke festivalen Kadetten med god tilstedeværelse og narkohunder. All narkotikabruk ville bli slått ned på. Som sagt så gjort. Slikt inngir tillit og trygghet for publikum flest.

Politiet varslet profesjonelt på forhånd at de ville overvåke festivalen Kadetten med god tilstedeværelse og narkohunder. All narkotikabruk ville bli slått ned på. Som sagt så gjort. Slikt inngir tillit og trygghet for publikum flest.

Foto: EVA GROVEN

I løpet av to dagers musikkfest på festivalen Kadetten sist uke ble rundt 130 ungdommer tatt for besittelse av narkotika eller mindre voldsepisoder. I forkant av festivalen var politiet forbilledlig tydelige på at man ville motvirke at unge blir innviet til narkotika på musikkfestivaler. 

I store nyhetsoppslag i Budstikka og andre steder varslet politiet på forhånd om målrettede narkotika-søk med hunder blant publikum. Og man lot handling følge ord. Dette er forebyggende politiarbeid vi vil applaudere. Denne lokale festivalen midt i sommeruken har lav aldersgrense og unge mennesker som fremste målgruppe.

Når 15-åringer blir pågrepet for besittelse av hasj, kan man håpe at lysten til å forsøke igjen dempes. Antagelig blir også omfanget redusert ettersom flere av de eldre ungdommene får med seg nyhetsoppslag.

Det er fortsatt intet umoralsk i å nyte sommeren, musikkinteressen og hverandres selskap

Rundt 20.000 publikummere var innom fjordparken ved Sandvika de få dagene festivalen varte. Det er hyggelig å se at festivalens beredskapsleder fra politiet, Oddvar Solheim, valgte å berømme mye flott ungdom som han ved selvsyn kunne konstatere var til stede under arrangementet. Det ble færre hendelser av typen konflikter tilknyttet rus enn Solheim og politiet på forhånd hadde regnet med.

Vi slutter oss til politilederens honnør til de mange tusen glade sommer-ungdommer som oppfører seg bra og som ønsker å underholdes av god musikk mens man treffer andre unge. Det er fortsatt intet umoralsk i å nyte sommeren, musikkinteressen og hverandres selskap. Det er oftest slik at noen få kan ødelegge for de mange, men denne gang klarte ungdommer, arrangør og politiet i samarbeid å lage en fin festivalstemning.

Så var det jo utgjort at en av de unges store forbilder, selve trekkplasteret A$AP Rocky, ikke kunne komme – fordi han satt varetektsfengslet angivelig etter egne voldshandlinger. Dette var trist for både arrangør og skuffede fans av den amerikanske rapperen. Likevel er det bra at også stjerner som oppfører seg dårlig får korreksjon. Og vi vet å verdsette politiarbeid som bidrar til moro kombinert med allmenn trygghet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.