Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tomme ord fra Ap og Høyre om skole?

Artikkelforfatteren lurer på om det bare var tomme ord fra AP og Høyre da de fattet vedtaket om å legge ned Hammerbakken skole.

Foto: KARL BRAANAAS

Hvorfor står det stille for nye Bryn skole, og hva betyr det for nærmiljøet i Løkenlia/Løkenhavna? 
Det har gått over ett år siden Bærum Høyre og Bærum Arbeiderparti sammen overkjørte lokale partirepresentanter og en samlet lokalbefolkning og gjennomførte et kommunestyrevedtak om nedleggelse av Hammerbakken skole. 


Argumentene for nedleggelse var både at Bryn og Hammerbakken skolebygg var i dårlig forfatning og at antall elever på Hammerbakken var for få slik at faren for at noen barn ville «falle utenfor» og at «læringsmiljøet» og «fagmiljøet» var i faresonen. Det var også «upraktisk» for lærerne å ambulere mellom de to avdelingen på Bryn og Hammerbakken.

Vårt inntrykk er at svaret fra Bærum Høyre og Bærum Arbeiderparti er større skoler, uansett hva spørsmålet er. Og dette ble også svaret i vårt tilfelle, ny barneskole skal etableres på Bryn med elever fra Løkenhavna, Løkenlia, Belset- og Brenne-området. De positive sidene ved en mindre nærskole ble ikke hørt, og våre argumenter om verdien av lokal tilhørighet og nærmiljø falt på stengrunn.

Nå står vi her ett år senere og lurer på hvordan det er med planene og hvor bevilgningene til den nye skolen på Bryn blir av. De store problemene politikerne mente vi hadde her for et år siden, er her fortsatt.

Mange barn får hele sin skoletid i et skolebygg i dårlig forfatning

Lærerne jobber i det samme fagmiljøet som tidligere og læringsmiljøet har ikke endret seg. Det samme har heller ikke faren for at barna skal «falle utenfor» ettersom Hammerbakken skole har samme størrelse som for ett år siden. 
Dras tiden ut fordi man har lyttet til lokalbefolkningens ønske om vurdering av en alternativ tomt for den nye skolen?

Eller gjøres det kanskje en grundigere analyse av hvilke konsekvenser nedleggelse av Hammerbakken vil ha for nærmiljøet og lokalbefolkningen? Neppe.

Midlene er kanskje rett rundt hjørnet? Dette virker også lite sannsynlig. Representantene fra kommunen skisserte på innbyggermøtet at det kan ta 15 år før ny skole står klar.
 15 år med nedlagt skole! Det er mange barn som da får hele sin skoletid i et skolebygg i dårlig forfatning med dårlig læringsmiljø og stor risiko for å falle utenfor. 


Samtidig blir vi frarøvet muligheten til å kunne starte å bygge opp lokalmiljøet igjen etter at skolen som er vårt samlingspunkt forsvinner. Vi er lovet en dialog med kommunen om hva som skal komme på Hammerbakken skoletomt når skolen forsvinner. Men blir tomten låst i 15 år til en nedlagt skole vanskeliggjøres denne prosessen også.

Politikerne har med et pennestrøk gjort vår fremtid veldig usikker. Det eneste som er sikkert er at ingen er tjent med denne usikkerheten. Politikerne må ta ansvar om de virkelig mente det de sa da ny Bryn skole ble lovet og de valgte å legge ned Hammerbakken skole, «navet» til et helt lokalsamfunn – et samfunn til og med større enn de aller fleste kommuner i Norge! Det må man ta inn over seg når man sitter der på stolen i kommunestyret for Bærum Høyre og Bærum Arbeiderparti.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.