Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

To byer, to veier og to baner

– Enkelte av løsningene innebærer store naturinngrep i Bærum, skriver Eirik Bøe (V).

Foto: TRINE JØDAL

I Budstikka 10. november er Hans Gjersøe fra Fornebu bekymret over belastningen byggingen av Fornebubanen og E18 vil få for folk i Bærum. Han er også frustrert over hvorfor ikke planleggingen av anleggene har kommet lenger.

Jeg deler Gjersøes bekymringer og frustrasjon. Han har rett i at dette har vært planlagt i 20 år, men dessverre har de siste seks årene vært preget at Oslo med MDG i spissen har gjort alt i deres makt for å stoppe E18, noe som også har bidratt til at Fornebubanen har blitt forsinket.

Det er først nå i høst at vi fikk den siste investeringsbeslutningen på plass. Dette har forsinket og fordyret viktige prosjekter.

Jeg kan love at Venstre har vært svært frustrert over situasjonen. Samtidig har Bærum gjort en stor jobb med å bidra til å planlegge hvordan massene skal lagres og brukes. Problemet er at enkelte av løsningene innebærer store naturinngrep i Bærum. Det må vi prøve å unngå.

I forrige planutvalgsmøte ba jeg om en oversikt over når alle prosjektene som skal ta imot masser, står klare og er operative, og hvilke muligheter vi har til å håndtere massene uten å bruke naturen i Bærum som dump og anleggsplass. 

Jeg ser frem til svaret, og jeg håper det gir oss større klarhet i hvordan hverdagen i Bærum blir i årene som kommer.

Samtidig er det dessverre slik at de neste 5–10 årene skal Bærum bygge to byer (Sandvika og Fornebu), to veier (E18 og E16) og to baner (Fornebubanen og Ringeriksbanen). Det kommer vi til å merke uansett hvor godt vi forsøker å planlegge. Resultatene derimot vil Bærum ha glede av i generasjoner.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.