Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ting jeg lurer på

Siden Eiksveien er stengt, blir det til at jeg velger å handle på Østerås istedenfor Eiksmarka, skriver artikkelforfatteren.

Siden Eiksveien er stengt, blir det til at jeg velger å handle på Østerås istedenfor Eiksmarka, skriver artikkelforfatteren.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg bor på Fossum terrasse, og daglig har jeg tanker rundt kommunikasjonen fra mitt bosted.

Hvis jeg skal besøke ordføreren «min» i Sandvika, og tar bussen dit, må jeg betale for to soner på bussen. Hvis jeg derimot skulle finne på å besøke ordføreren i Oslo, betaler jeg kun for en sone på bussen. Hvorfor er det slik?

Vi har vært uten handlesenter på Eiksmarka et par år, og derfor har jeg stort sett handlet på Østerås eller Røa. Nå som nytt handlesenter er på plass, vil jeg jo gjerne bruke nærbutikkene. Men siden Eiksveien er stengt ved Griniveien, må jeg kjøre forbi Østerås for å komme til Eiksmarka, og da handler jeg jo på Østerås. Jeg kan selvfølgelig kjøre ned om den fine rundkjøringen ved Kinnarps og opp Niels Leuchs vei til senteret, men da er jeg så nær Røa med flere handlemuligheter enn Eiksmarka, at jeg kjører dit. Dessuten vil jeg jo unngå unødvendig bilkjøring forbi skolen på Eiksmarka.

Griniveien er en meget trafikkert vei. Hvor kommer alle bilistene fra? Lommedalen og Rykkinn? Og hvor skal de? I alle fall er det til tider svært vanskelig å komme fra Listuveien og ut på Griniveien. Da lurer jeg på: Hvorfor er det ikke noen offentlig kommunikasjon langs Griniveien? Det er jo tydelig at mange bilister foretrekker å passere Røakrysset hver morgen og ettermiddag istedenfor å bruke Bærumsveien/Ring 3. Og hadde det vært en idé med fartsgrense 50 km/t langs Griniveien. Da ble det litt lettere å snike seg ut på Griniveien.

Vi i nordøst mangler noen som forstår veiproblemene

Den nye, lekre sykkelveibiten mellom Lysakerelven og Listuveien er en fornøyelse å se på. Den kan ikke ha vært billig. Enda så kort den er. Når kommer fortsettelsen? For det å sykle bort til Haslum er ingen fornøyelse. Og akkurat der har jeg erfaring, for jeg har syklet masse i hele landet vårt. Strekningen mellom Haslum og Grini næringspark er rett og slett farlig for syklister. Den er faktisk en av de verste strekningene jeg har syklet.

Jeg går gjerne ned til Eiksmarka. Når jeg ikke skal handle. Og tenk, nå bygges det i og ved undergangen ved Griniveien. Gresset som så vidt var kommet opp på nytt område der hvor Eiksveien er stengt, er nå dekket av alt mulig byggeutstyr. Hvorfor ble ikke dette gjort da den nye sykkelstibiten ble laget?

Det er ingen i kommunestyret som bor på Eiksmarka eller Fossum. Ja, bortsett fra ordføreren vår, da, men hun har vel mer en nok å følge med på, så da tenker jeg at vi her nordøst i bygda vår mangler noen i kommunestyret som forstår veiproblemene våre. Eller tenker jeg feil?

Helt til slutt: Hvorfor må jeg gjennom bomringen når jeg skal til Lysaker stasjon? Jeg forlater virkelig ikke Bærum en eneste centimeter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.