Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tilstedeværelse på Kadettangen

– Kommunen ser behovet for å øke tilsynet på Kadettangen, skriver innsenderen.

Foto: Trine Jødal

De siste ukene har det vært reist bekymringer knyttet til manglende badevakter på offentlige strender i Akershus. Kadettangen har blitt trukket frem som et sted der det bør innføres badevakt, på lik linje med Oslo kommune som har innført badevakter på fire offentlige strender. 

Ingen badevakt kan imidlertid erstatte foreldres tilsyn med sine barn. Det finnes argumenter for og imot å ha badevakter på offentlige strender. Bærum kommune har vurdert at utplassering av badevakter kan skape en falsk trygghet, og at badevakter vanskelig kan ta fullt ansvar for sikkerheten til dem som bader.

Nå er vi inne i første ordinære driftssesong for Kadettangen og det nye stupetårnet. Det flotte sommerværet gir mange badelystne besøkende, og kommunen ser behovet for å øke tilsynet på Kadettangen. 

Fra uke 31 og frem til skolestart vil det være tilstedeværende ressurser på området på dagtid. Kommunen vil ta initiativ til dialog med Norges Livredningsselskap, Bærumsvømmerne og drifter av kiosken på Kadettangen, for å se på hvordan vi sammen kan bidra til trygge forhold for alle som bruker området. Erfaringene fra årets sesong vil danne grunnlaget for evaluering av fremtidig oppfølging og drift av Kadettangen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.