Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tillit er en forutsetning for god velferd

Kjersti Stensrud, Bærum SV.

Foto: Joakim S. Enger

Bærum Frp frykter at SV har allergi mot bedre helsetjenester fordi vi har tillit til kvaliteten til det norske utdanningssystemet. I så fall kan vi (muligens) berolige dem.

Bærum SV ønsker at våre innbyggere skal møte dyktige fagarbeidere og sykepleiere, hjelpepleiere, ergoterapeuter og annet helsepersonell som gir trygghet og stabilitet når vi er på vårt mest sårbare. Vi trenger helsepersonell som kan ta seg tid til de gode samtalene og som selv har ro og trygghet i sin arbeidssituasjon. Derfor vil vi øke bemanningen i pleie- og omsorgssektoren, og sikre de ansatte hele og faste stillinger. Forholdet mellom pasient og det offentlige skal være basert på tillit, behov og medvirkning, ikke stoppeklokke, byråkrati og målstyring. 

Vi ønsker en tillitsreform i offentlig sektor.

Bærum SV vil ikke eksperimentere med velferden til våre innbyggere, eller gå på akkord med de velferdstilbudene vi tilbyr. Derfor vil vi heller ikke ta sjansen på å miste den verdifulle kompetansen kommunens ansatte besitter ved å la dem gå år etter år i små stillingsbrøker og jakte på ekstravakter. Vi eksperimenterer ikke med å konkurranseutsette godt fungerende kommunale virksomheter og med det sette de ansattes lønns- og arbeidsvilkår i spill, og vi vil sikre at våre skattepenger går til velferdstjenester og ikke som utbytte i lommene på velferdsprofitører.

Det beste velferdstilbudet får vi ved å lytte til den kunnskapen og de erfaringene våre fagpersoner sitter på, ikke ved symbolpolitikk.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.