Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tilgangen til svømmehaller i Asker

– Det er tre svømmehaller i Asker, men kun én som brukes til idrettslige forhold. Det er synd at folk ser begrensninger og ikke muligheter, skriver innsenderen. Her fra et stevne i Holmen svømmehall.

– Det er tre svømmehaller i Asker, men kun én som brukes til idrettslige forhold. Det er synd at folk ser begrensninger og ikke muligheter, skriver innsenderen. Her fra et stevne i Holmen svømmehall.

Foto: JOAKIM S. ENGER

Det er skuffende å lese at enkelte ønsker å begrense idrettens tilgang til svømmehallene i Asker (Budstikka 26. oktober).

Holmen svømmehall er en idrettshall, bygget for trening. Rådmannens redegjørelse for kommunestyret, 14 juni 2016:

«Hovedvekten av skolens svømmeopplæring, idrettens muligheter til trening, kurs legges til Holmen svømmehall. Innbyggerne skal sikres god mulighet til egentrening gjennom hele dagen og uken. Det legges opp til sambruk av bassengene mellom ulike brukergrupper.»

Disponeringen av tid i hallen til de forskjellige brukergruppene ble politisk bestemt før hallen ble bygget. Kommunen har bestemt at 40 prosent av den tilgjengelige bassengtiden i 25-metersbassenget skal benyttes til trening i regi av idrettslag/kursvirksomhet, 30 prosent til skolesvømming og 30 prosent til publikum. 

I dag disponerer Asker Svømmeklubb cirka 34 prosent av denne tiden, fortrinnsvis morgen og ettermiddag/kveld (utenfor skoletid). Dolphins og Triatlon, de andre idrettslagene som bruker hallen, disponerer ytterligere 3 prosent av tilgjengelig bassengtid. 

Publikum disponerer i dag cirka 45 prosent av den tilgjengelige bassengtiden i 25-metersbassenget.

Asker Svømmeklubb har per dags dato ventelister på sine aktiviteter på grunn av for lite bassengtid.

Gitt denne statistikken er det leit å lese at en del av Askers voksne befolkning ønsker å begrense barn og unges utvikling i vann ytterligere.

Som aktive utøvere i Asker Svømmeklubb og hyppige brukere av Holmen svømmehall, er det tydelig å se at publikumsbelastningen, både morgen og kveld, er betraktelig lavere enn belastningen i idrettslagenes tildelte baner.

Når vi svømmere utfører effektive treninger med opp til 6–7 personer per bane, er det sjeldent flere enn tre publikummere per publikumstildelte bane.

Jens Pahnke påstår i sitt leserinnlegg at Asker kommune prioriterer idrettslagene fremfor «vanlige innbyggere»/skattebetalere.

Vi vil informere om at alle barn og unge som benytter Holmen svømmehall i regi av idrettslagene, er barn av skattebetalende foreldre. Det er for så vidt også forbausende hvordan det å være medlem av en idrettsklubb diskvalifiserer en fra å være en «vanlig innbygger», noe Pahnke skriver mye om i sitt innlegg.

Og hva er egentlig hensikten med en offentlig svømmehall? Er det å tilrettelegge for at eldre menn og kvinner skal kunne plaske rundt i ro og mak og lade batteriene sine, eller å oppfordre til aktivitet og svømmeglede blant barn og voksne i alle aldre?

Om man virkelig brenner for svømmingen, men ikke tåler barn og unge, er Røykenbadet et supert alternativ med minimal tidsdisponering til idrettslag. Her blir du kun plaget av idrettslagene tirsdager og torsdager mellom 18.00 og 20.40.

Et annet godt alternativ er Risenga svømmehall, hvor det er minimal aktivitet fra idrettslagene i 25-metersbassenget, og det er aldri mindre enn et halvt basseng ledig til publikum.

Det er tre svømmehaller i Asker kommune, men kun én som brukes til idrettslige forhold. Det er synd at folk ser begrensninger og ikke muligheter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.