Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Til Vy og Bane Nor

– Hvis toget fra Vakås er tre-fire minutter forsinket, rekker jeg ikke toget fra Stabekk, og det er slett ikke uvanlig at det er en slik forsinkelse, skriver innsenderen.

– Hvis toget fra Vakås er tre-fire minutter forsinket, rekker jeg ikke toget fra Stabekk, og det er slett ikke uvanlig at det er en slik forsinkelse, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Jeg er veterinær bosatt på Vakås med arbeidsplass i Veterinærbygget på Ås. Dit flyttet arbeidsplassen i sommer etter en lang tilværelse på Adamstuen i Oslo. 

For undertegnede har dette medført noen endringer i reisevaner og erfaringer som jeg ønsker å fortelle om i Budstikka.

Tidligere tok jeg toget til Nationaltheatret og trikk eller en spasertur til Adamstuen. Det tok cirka 50 min fra Vakås og opplevdes som en passelig morgentur der dagens aviser kunne fordøyes på toget, Aftenposten innover til byen og Budstikka tilbake.

Nå er reiseveien til Ås, noe som egentlig er helt greit. Togturen til Ås går via Stabekk. 20 minutter til Stabekk og 45 minutter fra Stabekk til Ås med toget som fortsetter til Moss. 

65 minutter er ikke avskrekkende, men …. Fordi det er et stort MEN her: Hvis toget fra Vakås er tre-fire minutter forsinket, rekker jeg ikke toget fra Stabekk, og det er slett ikke uvanlig at det er en slik forsinkelse. 

I et slikt tilfelle, og det er ganske ofte, må man vente på neste tog i en halvtime slik at reisetiden blir over en og en halv time, nesten to timer med spaserturen mellom stasjon og arbeidssted, noe som er mindre akseptabelt.

Jeg ønsker meg en direkterute mellom hovedknutepunktene Asker og Moss slik at kollektivpendlende med arbeidssted på motsatt side av Oslofjorden kunne få et godt tilbud.

Det er bytte av kollektivtransportmiddel som øker risikoen for store forsinkelser og som avskrekker pendlere fra å bruke kollektivtransport. Da velger jeg heller forutsigbarheten det er å ta bilen til Ås. Det er slett ikke miljøvennlig, absolutt dyrere, men tar ikke mer enn 50 minutter.

Så til Vy og Bane Nor. Viken er nå en felles arbeidsregion. Gi oss et bedre tilbud!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.