Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Til Askers ordfører

– Happy pride, hver eneste dag i resten av vårt liv, skriver innsenderen.

– Happy pride, hver eneste dag i resten av vårt liv, skriver innsenderen.

Foto: Ludvig Gundersen

Åpent brev til Askers ordfører Lene Conradi.

Jeg ønsker med dette brevet å be deg ordfører om å være en mer fremtredende og modig alliert.

Temaet for årets Oslo Pride er #Europe4All. Siden tidenes begynnelse har vi alltid hatt land som ikke er i nærheten av å anerkjenne lhbt-rettigheter som menneskerettigheter. 

Man ser veldig alvorlige og skremmende utviklinger i Europa i dag, blant annet i Russland, Ungarn og Polen. Norge har også fortsatt en lang vei å gå, vennligst ikke tro noe annet.

Det jeg drømmer om er et Norge som er et forbilde for resten av verden, og et Asker som er et forbilde for resten av vårt flotte land. 

Kan du hjelpe meg med dette, ordfører?

Du valgte å henge opp prideflagg utenfor Asker rådhus først i 2019, hele 12 (!) år ut i ditt løp som ordfører, og det først etter at en ung, queer cis-kvinne ba deg om det. 

Hvorfor tok det så lang tid, og hvorfor var det ikke ditt initiativ?

Jeg er ikke ute etter å «ta deg», men heller å invitere deg til å være modig sammen med oss. For noen ganger så må man være fryktløs og drømme med helt åpne øyne.

Så mitt ønske er at du ikke er udeltagende og nøytral når det kommer til å stå opp for den menneskerettigheten det er å elske den man vil og være den man vil.

Ikke vær passiv i 2021, ikke i en så ressurssterk kommune som Asker, ikke i et land med så stort potensial som Norge.

For som den berømte, amerikanske politikeren Harvey Milk sa: «It takes no compromise to give people their rights, it takes no money to respect the individual, it takes no political deal to give people freedom, it takes no survey to remove repression.»

Når dette brevet skrives er det kjærlighetsfulle og fargerike pridedager i hovedstaden, og mine glitrende øyne er på deg, ordfører. Hva kan du gjøre i solidaritet for dine skeive medmennesker, og kanskje til og med uten at vi nødvendigvis må be om det? (Med det sagt, så gjetter jeg at det er mange som er villige til å stille opp med forbedrings- og utviklingsforslag, både foreninger og privatpersoner.)

Tar du utfordringen?

Til mine søstre og brødre, og alle og enhver der imellom – Happy pride, hver eneste dag i resten av vårt liv.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.